Päivän ekoteko: DIY edustustopista yöpuvuksi

Teot ympäristön hyväksi ovat kaiken kokoisia ja muotoisia. Jos ne ovat lisäksi erityisen hauskoja, säästävät rahaa ja parantavat omaa elämänlaatua, ne voivat päästä päivän ekoteko-tägin alle. 

Vaaleanpunaista edustusteeppariani voisi hyvin sanoa luottovaatteeksi, mutta siinä vaiheessa kun sen etumukseen ilmestyneet pienet tahrat eivät lähteneet millään, sen pönötyspäivät olivat auttamatta ohi. Kannatti maksaa laadukkaasta paidasta aikanaan maltaita, sillä mieleen ei todellakaan tullut tuomita tahroja lukuunottamatta hyväkuntoista paitaa tiskirättipinoon. Sen sijaan keksin, että siitä saisi tuunattua hienon pyjamayläosan jossa olisi hyvä katsella suloisia unia... 

Projektiin tarvittiin:
-paita
-valkoista tekstiilimaalia
-lyijykynä jonka toisessa päässä on käyttämätön pyyhekumi
-silitysrauta
-sekä ehkä hiukan nauhaa, nappeja tai muuta pientä koristetta fiiliksestä riippuen


 photo edited-image_zpsjb1tpzuc.png

Töpöttelin paitaan tekstiiliväriin kastetulla lyijykynän kumipäällä pilkkukuvion. Sen alle pienet tahrat katosivat ja paita päivittyi sopivaksi uuteen käyttötarkoitukseen. Ihmiselle jonka edustustehtävät ovat vähemmän vakavamielisiä kuin minulla, tämä temppu olisi voinut riittää paidan freesaamiseen siistiin käyttökuntoon.

 photo DSCN9395_zpsvwoloylo.jpg

Odotin pilkkujen kuivumista, sitten kiinnitin ne kankaaseen väripurkista löytyvän ohjeen mukaan silittämällä. Etupuolen valmistuttua tein pilkut paidan takapuolelle- tuplatyö, mutta myös tuplasti pilkkuja. 

Kun kaikki pilkut oli silitetty kiinni, viimeistelin paidan pikku rusetilla. Tämänkin työvaiheen olisi periaatteessa voinut jättää väliin, mutta minusta lisäys sai lopputuloksen näyttämään sekä söpömmältä että viimeistellymmältä.

 photo edited-image_zpsipulp7y9.png

Valmista tuli! Yöpaitakäytössä tällä on varmasti elinikää vähintään yhtä kauan kuin edustustoppina. Tiskirättejä on aika leikellä vasta kun itse kangas alkaa olla huonossa kunnossa. Ne jotka ovat sitä mieltä että olisihan paidan voinut heittää kotivaatehyllyyn ilman tuunailujakin, voivat lukea seuraavaksi tämän postauksen siitä mikä on kauneuden oikea paikka elämässä. Pikamuodille on tultava loppu, mutta kauneudesta tinkimisen sijaan sen pitäisi tarkoittaa entistä merkityksellisempiä vaatteita joista ei halua luopua heti ensimmäisen tilaisuuden tullen, sekä sen myötä entistä ahkerampaa tuunailua ja vaatehuoltoa.

Loves2spin, looks like I don't have your current email address, please send it in comments and I will get back to you asap. 

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments