Mutta miltä näyttää lankavarasto?

Kuten varmaan vakkarilukijat ovat huomanneetkin, käsityönurkassa on viime vuosina ollut hiljaista. Ei ole ollut valveillaoloaikaa, ei kummoista keskittymiskykyäkään -eikä toisaalta myöskään isompia tarpeita. Itse tehdyt neuleet ovat kestäviä ja menneinä vuosina olen kuitenkin neulonut paljon. Jokunen viikko sitten kuitenkin havahduin siihen, että meille on tullut kahden viime kuukauden aikana enemmän lankaa kuin kolmena edellisenä vuonna. 

Lyhyessä ajassa tarvetta on ilmennyt parille uudelle torkkupeitolle, Päivänsäde on kasvanut ulos vanhoista nuttusistaan ja hänelle on kehitteillä pikkusisarus jolle pitää väsätä jotain ihan omaa. Itsellekin voisi pitkästä aikaa neuloa puseron tai parikin. Jopa tiskirättejä ja patalappuja on kulunut loppuun. En tiedä, missä välissä ehdin neuloa tämän kaiken. Toisaalta ei tee mieli valittaakaan. Se että olen ylipäätään saanut taas suunnitelmia tehdyksi ja jopa puikot heilumaan on edistystä. Ensimmäinen torkkupeitto onkin jo valmistunut ja nyt tekeillä on vauvannuttu. 

Voisi luulla, että projektipaljous tietäisi hyvää tilaisuutta kutistaa lankavarastoa pitkästä aikaa reippaasti, mutta ei. Tiskirätteihin ja patalappuihin materiaaleja löytyy, mutta muuten on nihkeämpää. Juuri nyt varasto on peräti 2835 grammaa plussalla. Torkkupeitto II nielaisee valmistuessaan lukemasta melkein puolet pois, mutta sen jälkeenkin plussaa jää yli kilo josta kohtuullinen osa on ohutta vauvalankaa. Ei siinä muuta, mutta viime vuonna neuleita syntyi vaivaisen puolen kilon edestä. Jos, eli kun, haluaisin kuitenkin saada vuoden loppulukemaksi edes pikkuisen miinusta, tuotantoon on pistettävä reippaasti vauhtia. 

Koska blogilla on jo ikää ja kokoa, arkistosta näki näppärästi, että lankavaraston kutistaminen on ollut kestoprojektina jo vuodesta 2011 lähtien. Vuonna 2011 lupasin ahkeroida lankavaraston parissa kunnes havaitsen siinä selvää kutistumista. Vuonna 2019 voin todeta, että kirjava kerrostuma perusvillalankoja yhä elää ja voi hyvin. Käsityölistojen lähempi kurkkiminen paljasti, ettei lankavarasto ole vuosien varrella kutistunut kovin montaa grammaa. Varasto on kyllä kiertänyt paremmin ja keränloppujen osuus on pienentynyt jämäilyn myötä. Ja olisihan se voinut ihan hyvin myös kasvaakin, joten varastoon pyörimään jääneitä heräteostoksia ei ole tullut. Ainakin pari pienempää lankoja sisältänyttä laatikkoa on tyhjentynyt ja kokonaisen laatikollisen sijasta minulla on enää puoli laatikollista epämääräisiä puuvillalankoja. Tämä on mahdollista koska lankani on lajiteltu varastoon paksuuden ja materiaalin mukaan, eli kaikki lankalaatikkoni eivät ole täysiä vaan ainoastaan suurin osa. Edistystä se on tämäkin. Koska kuitenkin selvästi lankavaraston kehitys tarvitsee jatkossakin hiukan tarkkailua ettei käsityöharrastus lähde niin sanotusti lapasesta nyt kun kaikenlaisia hienoja suunnitelmia on usein enemmän kuin konkreettista aikaa ja jaksua, jatkan tarkkailua tämänkin vuoden.

posted under |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

If the translation is roughly correct, I gather that what you are talking about is your yarn "stash." Is that correct. "She who dies with the most yarn wins" you know, Saara. ;)

Saara R kirjoitti...

Yep, so they say...I see myself always having a nice yarn stash, but keeping the stash nice, inspiring and in manageable size seems to be a constant challenge. My stash looks MUCH better than it did when I started to work on streamlining it even though it is not much smaller. However, there are fewer miscellanous odds and ends and less "problem yarns" that never become projects. Ideally, I'd have less basic sock yarn in miscellanous colors, otherwise the situation is pretty good. My main goal, however, is simply just to get a little more stuff done than in previous years. We are looking for solutions to my energy level issue, and my ability to concentrate has begun to recover. So I remain hopeful!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments