Missio: Naistenpäivä tarpeettomaksi

Sukupuolten tasa-arvo on vain yksi asia siinä pitkässä listassa itsestäänselvyyksiä joiden itsestäänselvyyttä olen alkanut viime vuosina epäilemään. Tänään, kansainvälisenä naistenpäivänä, naiset on nostettu esiin monin tavoin. Täydellisessä maailmassa naisilla ei olisi kuitenkaan yhtä omaa päivää, miehillä 364 päivää eikä muunsukupuolisten tarvitsisi tulla toimeen satunnaisilla karkauspäivillä. Olisi vain ihmisyyden, inhimillisyyden ja humanismin voiton päiviä.

Naisten kohtaamat seksistiset someraivon puuskat, ulkonäköpaineiden uudet ulottuvuudet, feminismin muuttuminen rumaksi sanaksi, sekä isänmaallisuuttaan toitottavan kansanosan estottomasti levittelemät seksuaaliväkivaltafantasiat ovat saaneet minut haistamaan ilmassa takapakin ensi tuoksahduksia.Hallituksen leikkauspolitiikan on arvioitu lyövän erityisesti naisia. Ja miksi ei olisi: sukupuolivaikutusten arviointia ei tehty ja toisin kuin edeltäjänsä, hallitus kuittasi tasa-arvokysymykset toteamalla että tasa-arvo on. Työelämän epätasa-arvon ilmentymistä riittää puhetta vuosikymmenestä toiseen, mutta tekoja ei vaan kuulu. Sama pätee myös esimerkiksi turvakotitilanteeseen joka on vuodesta toiseen tarpeeseen nähden täysin riittämätön. 

Kulttuuriset kummallisuudet eivät suinkaan rajoitu rajuihin yrityksiin vaientaa naisia somessa. Lasten vaatteet ja lelut on sukupuolitettu paljon tiukemmin kuin muistan omasta lapsuudestani. Maskuliinisuudella leikittelevät naiset ovat yhä hyväksytympiä kuin feminiinisyydellä leikittelevät miehet. Tämä kielii siitä että maskuliinisuus nähdään ylöspäin yrittämisenä mutta feminiinisyys koetaan alentavana. Teinityttöjen idoliksi leimattu artisti saa musiikkimaailmassa osakseen vähättelyä, jopa inhoa- ja samalla tulee lytätyksi teinityttöjen musiikkimaku. Eivätkä erityisen tyytyväisiltä vaikuta nekään teatterit ja kulttuuritapahtumat joita pitävät pystyssä sivistyneet keski-ikäiset naiset. Nelikymppiset ja sitä vanhemmat naiset ovat viihdeteollisuudessa jo vanhuksia joiden olisi syytä luopua sukupuolestaan ja haihtua hiljalleen tapetinjatkeeksi. Muoti- ja kehopoliisien uhriksi pääsevätkin naiset tasa-arvoisesti ilman ikärajaa, erityisesti kuitenkin ne naiset jotka kehtaavat esiintyä julkisuudessa. Oletteko edes kuulleet kehenkään mieheen viitattavan sanalla "julkisuustyrkky"? Jostakin syystä ulkonäössä havaitut puutteet ja seksuaalimoraalin vapaamielisyys ovat ylipäätään olevinaan erinomaisia keinoja mitätöidä naisen saavutukset millä tahansa alalla.

Jos nyt ei kuitenkaan kuopattaisi sitä feminismiä ihan vielä? Maailma ei ole tasa-arvon osalta valmis ennen kuin vuodessa on 365 ihmisyyden päivää, ja karkauspäivät päälle.

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments