Pihabongauksen tulokset 2017

Pihabongaus 2017 käynnistyi meillä vesisateessa. Vaikka sää oli harmaa ja ikävä, havaintoja kertyi yllättävän kivasti. Otos on taas aika hyvä kuva lintulaudan talvesta. Puluja ei ole jostain syystä tänä talvena näkynyt liikaa. Toisaalta ei harmita yhtään, toisaalta ihan pikkuisen sillä varpushaukka ei tänne jyvä- ja talitarjoilun perässä tule. Puuttumaan jäivät myös kaikki tikat, sekä harvinaisuudet että vakiovieraamme käpytikka. Satunnaisten lintujen edustamisen tehtävä lankesi pienelle kuusitiaiselle. Sitä ei ollakaan spotattu montaa kertaa meidän pihallamme, ja tälle talvelle havainto oli ensimmäinen. Erittäin hyvä ajoitus kuusitiaiselta siis!

Havaintosaldomme kokonaisuudessaan oli

pikkuvarpunen 11 kpl
talitiainen 6
sinitiainen 5
varis 2
naakka 7
mustarastas 1
harakka 2
keltasirkku 2
kesykyyhky 1 (!)
viherpeippo 2
kuusitiainen 1

yhteensä 11 lajia ja 40 yksilöä

Ihan hyvä tulos joka kuvastaa ihan hyvää lintulautatalvea. 

Jos ette ole vielä osallistuneet Pihabongaukseen, niin vielä on päivää jäljellä.

posted under |

2 kommenttia:

savea ja papuja kirjoitti...

Aika tutun näköinen lintulista. Naakkoja ei ole tänä talvena näkynyt, vaikka niitä kylällä pyöriikin. Kyyhky ja kuusitiainen eivät ole koskaan käyneet. Kyyhky kyllä kujertaa keväällä koivussa.

Saara R kirjoitti...

Pulujen katoamista täällä ihmetellään, niitä on monena vuonna ollut rasitukseksi asti. Pulujen mukana myös rouva Varpushaukka on jättänyt näyttäytymättä. Onneksi tikoista on ollut paljon iloa.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments