Kysy mitä vain, vastaukset osa 4: Henkilökohtaisia

Kysy mitä vain-vastaukset jatkuvat ja saapuvat kyllä, suorituskyvyn salliessa. Tänään käyn vielä vähän hitaalla, joten jatkan kevyellä linjalla henkilökohtaisten kysymysten parissa. Kivoja kysymyksiä nämäkin !

TAR kysyi: 1) Henkilökohtaisempaa:Millaisia ihmisiä arvostat, ehkä jopa kadehdit?

Kadehdin ihmisiä jotka voivat viettää Havaijilla muutaman viikon joka vuosi. 

Ihmisistä arvostan ehkä eniten niitä jotka ovat eläneet pitkän elämän kamppaillen hyvän puolesta vaikeissakin olosuhteissa ja ovat silti onnistuneet vielä korkeaan ikään asti säilyttämään valoisan ja myönteisen elämänasenteen.

                2) Millainen puutarha on Sinusta kaunis?

Monenlaiset puutarhat voivat olla kauniita katsoa. Mutta ehkä eniten pidän omaani muistuttavista puutarhoista jotka ovat vanhoja, (puoli)villejä mutta joissa kuitenkin viihtyvät myös monenlaiset puutarhakasvit ja eläimetkin. Kauneimmassa puutarhassa paikallinen luonto, ihmisen luoma kulttuuri ja ehkä historiakin muodostavat jännittäviä kerroksia. Sellainen puutarha ei ole ainoastaan kulutus- ja mestarointikohde vaan se tekee myös ympäristöstään rikkaamman.

Mama Elf kysyi: 3 ) Mikä on lempitaivaankappaleesi Universumissa/aurinkokunnassa ja miksi?(maapalloa ei lueta mukaan tällä kertaa)

Oijoi, tämä on vaikea! Aurinkokunnassa kiinnostavaa on muun muassa se miten monenlaisia ympäristöjä täältä löytyy. Nykyaikainen avaruustutkimus on vielä sen verran varhaisessa vaiheessa että joka paikka on vielä täynnä arvoituksia ja salaisuuksia. Valitse siinä sitten! 
Mars on kuitenkin vahva ehdokas, ihmisystävällisyytensä ansiosta. Avaruudessa eksoottisimmat ympäristöt ovat yleensä jännittävillä tavoilla tappavia ympäristöjä, joten Marsin suhteellinen ihmisystävällisyys tarkoittaa sitä että pystymme (jopa) nauttimaan monista sen ihmeistä ja tutkimaan sitä perusteellisesti.
Mars on niin lähellä että sitä voi tarkkailla helposti kaukoputkella takapihalta käsin ja erottaa jopa sen pinnan piirteitä. Siellä on tai on ehkä joskus ollut vettä ja jopa elämää- mikä voisi olla sen kiinnostavampaa? Marsiin matkustaminen ja jopa Marsin asuttaminen ovat realistisia unelmia, jos ihmiskunta vain malttaa tavoitella niitä. Marsissa on aurinkokunnan suurin vuori, Olympus Mons, ja muutenkin Marsin maisemat ovat sekä komeita että kulkukelpoisia (kun vertaa...) Marsin luonnonhistoria on dramaattinen että tutkittavissa, ja sitä tutkimalla voimme ymmärtää paremmin myös Maan syntyhistoriaa.

Galaksi on kuitenkin täynnä aurinkokuntia monimuotoisine ja eksoottisine maailmoineen, ja universumi on puolestaan täynnä galakseja. Niinpä kunniamainnan siinä sarjassa ansaitsee mielestäni Beta Pictoris, nuori tähti jonka ympärille on parhaillaan muodostumassa aurinkokunta. Voin siis nimetä yhden kappaleen hinnalla kokonaisen järjestelmän. Hi hii! Beta Pictoris on ansainnut jo aiemmin oman blogipostauksen.

4) Miten vietät muinaissuomalaista keskitalven juhlaa?

Tämä onkin ajankohtainen kysymys, Talvennapa kun on tulevana viikonloppuna. Tänä vuonna juhlinta taitaa rajoittua lämpimien ajatusten ajattelemiseen. Yleensä olen ainakin tehnyt juhla-aterian josta olen myös erottanut pienen uhrilahjan jonka olen vienyt sopivaan paikkaan puutarhassa. Jos sää sallii, ovat myös ulkoilu tai tähtitaivaan tarkkailu sopivat hyvin ajankohtaan. 
Muinaissuomalaisissa juhlissa on se hyvä puoli, että ne tulevat tekemättäkin. Vuoden kylmyyshuipun jälkeen lasketellaankin jo kohti lämpöä ja kevättä!

posted under , , |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

In January, I like to think that spring is only "several" weeks away!

Saara R kirjoitti...

Here spring is still technically months away. But you could say that spring starts when garden season starts, and with luck that can happen in 2nd half of February. Unless we get a ton of snow, that might happen this year.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments