Syksyn suuri muotinumero: Valo/ Fall Style Guide: Light

Eilen aamu- ja iltapimeyden välissä oli muutama hämärän tunti. Tänään tarjolla on lisää sitä samaa. Syksyn suuren muotinumeron teemana on tänä vuonna valo. Kimalle. Heijastimet. Paljetit. Emme ole saaliseläimiä vaan kaamosmasennukselle alttiita Afrikasta karanneita, miksi siis piilottelisimme pimeässä? Sitä paitsi, täällä tavarataivaassa on niin paljon tapoja tuoda hohtoa talven pimeyteen, että jokaiselle varmasti löytyy jotain sopivaa, lähtökohdista ja tyylistä riippumatta.

Innostuin meikkaamisesta kun silmänalukset alkoivat unihäiriöilyn myötä tummua enemmän kuin laki sallii. Olin tietysti yhtä kaunis kuin aina ennenkin, eipä vain huvittanut tiedottaa jokaiselle vastaantulijalle ongelmaisuudestani. Sitten keksin, että puuha on oikeastaan ihan hauskaa, siis terveellistä. Koska kauneus on sisäistä, meikki ei tietenkään kaunista ketään. Mutta sekin puuha on mahdollista valjastaa valon ja kevytmielisyyden palvelukseen. Parhaat hauskanpitomeikit ovat myös itsessään hauskoja. Too Facedia ei saa Suomesta, mutta sitä vartenhan ulkomaiset verkkokaupat on keksitty. Sydänposkipuna jänödetaljeilla on NIIN mun juttu. Samoin muutkin kimaltavat sydämet.

 photo DSCN0915_zpsdbhgkgmp.jpg

Yesterday was a very dark day, and today is no better. Therefore, today is a good day to post about this fall's hottest trend, Light. Glitter. Reflectors. Sequins. We are not prey animals, so why would one hide in darkness? Besides, there are so many ways to add light into one's fashion statement that everyone finds something, no matter one's taste or lifestyle.

I became interested in makeup as dark circles around my eyes grew into epic proportions. Of course, I was as beautiful as always, I just wasn't comfortable with every random person seeing that I may have problems in my life. Then I decided that applying makeup is actually fun, and therefore healthy for me. Because beauty comes from the inside, makeup doesn't really beautify anyone. But like many other everyday things it is something that can be made to serve light an light-heartedness. In my opinion, best makeup products are also cute. Too Faced is a brand that is not available in Finland, but that is why we have internet, right? Heart-shaped blush with rabbit detail is SO my thing. Just like other glittery hearts...

 photo DSCN0916_zpsz1vfh2xj.jpg

Virkkalassa suosittu tapa tuoda hohtoa pimeään on heijastinpitoinen pukeutuminen. Kaikkein kuumin asuste tänäkin vuonna on heijastinliivi. Nyt minullakin on, odottamassa sitä hetkeä että virta taas riittäisi lenkkeilyyn. Tyylikkäintä on yhdistää heijastinliiviin taiteellisesti muitakin heijastimia.

Here in Virkkala popular way to bring light into darkness is wearing lots of reflectors. The hottest accessory is always reflector vest. Now I finally have one too, waiting for the moment I feel like going out. Most stylish people wear smaller reflectors with their vests.

 photo DSCN0904_zpskjbnjvqo.jpg

Kun pimeys saa seurakseen liukkauden, voi asuun yhdistää vaikka hienot nastalenkkarit. Olen kuullut näitä sanottavan mummokengiksi, ehkä raajojen katkominen edustaa sitten nuoruus ja hulluus- kategoriaa. Heijastavat ötökät loistavat tietysti pimeässä.

When slippery roads join with darkness in order to make times even more miserable, one can add studded sneakers. I've heard that these are also known as granny shoes- in which case breaking ones bones in impractical shoes is probably considered cool, and youthfully foolish. Reflecting bugs look cute in the dark.

 photo DSCN0887_zpsfmlfh9ne.jpg

Joskus valoksi riittää vain annos väriä siellä missä tavallisesti näkee vain synkkyyttä. Iloisen värisiä talvitakkeja on jostain syystä vaikea löytää. Ongelma ratkeaa kuitenkin kätevästi tarpeeksi ison hartiahuivin avulla. Itse tehty, lämmin huivi on hyvä kuten minun kannettava lumikinokseni.

Sometimes subtler color or sparkle is enough to banish darkness. For some reason winter coats in pretty colors are hard to find. Good thing there are shawls. A homemade shawl, such as my portable pile of snow, is always a good choice.

 photo DSCN0908_zpspwz5fvcy.jpg

 photo DSCN0913_zpsnw0w2sv2.jpg

Uudempi syyssuosikki on tämä venäläinen ruusuhuivi jossa on värin lisäksi kukkia kuin kesäpuutarhassa. Huomatkaa mitä se tekee takin mustuudelle! Tämä kun on päällä, niin ei tarvitse pelätä että kaamosmasennus liittyisi elämän haasteiden jatkoksi. Hyvässä lykyssä vastaantulijallekin voi tulla parempi mieli.

A more recent favorite is this Russian shawl that has flowers like a summer garden. See what it does to my black raincoat! This elevates my mood, and hopefully makes others a little happier as well.

 photo DSCN0918_zps0xztdf5g.jpg

Ja joskus voi tietysti käyttää ihan rehellistä kimalletta. Sitä on saatavilla monessa muodossa, mikä auttaa kimalluksen ujuttamisessa arkisimpiinkin asuihin. Kuvassa kimaltava kynsilakka, irtoglitteriä ja lumitähti-rintakoru.

Let's not forget honest glitter, sometimes it's all you need. Sparkle is available in many forms and therefore wearable in most everyday situations. Pictured: glittery nail polish, loose glitter and a sparkly snowflake brooch.

 photo DSCN0921_zpsaardjsom.jpg

Onko valo ja kimallus muotia teilläkin päin? Mistä kannettavista valonlähteistä pidätte eniten?

Is light and sparkle fashionable where you live? What portable sources of light do you like best?

posted under , , |

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vallan mainiota! Valo ja kimallus on tosiaan tervetullutta marraskuussa. Meilläpäin majakka on tietysti valonlähde numero yksi, mutta sitä ei mitenkään saa liitetyksi kannettavat -kategoriaan. Siksi sanonkin: otsalamppu! Aina päässä ulkona pimeällä. Myös lapsilla. Toimii myös hyvin lukulamppuna sängyssä, kun ei tahdo herättää muita :)

Saara R kirjoitti...

loistoluoto: Majakka on kyllä kauhean kätevä, eikä sitä ehkä tarvitse mukana kantaa jos ei poistu liian kauas sen läheltä (mikä nyt ei taida muutenkaan kannattaa, voi vaikka eksyä).
Otsalamppuja täällä ei ole jostain syystä näkynyt. En kyllä tiedä miksi, onhan ne käteviä. Hmm. Näyttäisi varmaan aika prolta tuon heijastinliivin kaverina...

loves2spin kirjoitti...

I enjoy your perspective, Saara.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments