Flunssakauden ekoteko: kangasnenäliinat

Sniis! Syksyn ensimmäinen flunssa-aalto perheessä on lähes voitettu. Bloggaamaankaan en ehtinyt kun ensin sängynpohjalle tipahti Puoliso ja hänen alkaessaan elpyä seurasin itse perässä. Nyt voimme jo paremmin, ja lisäksi aikainen flunssa muistutti minua siitä että talven varalle on paras hankkia uusi satsi kangasnenäliinoja.

Kertakäyttöisten paperinenäliinojen vaihtaminen kankaisiin on taas näitä kivoja ekotekoja (paitsi jos ollaan flunssassa, silloin se on selvästi ainakin keskikokoinen ekoteko). Kangasnenäliinat ovat lisäksi nättejä ja elegantteja eivätkä hankaa nenänalusta araksi ahkerallakaan niistämisellä. Kotona ollessa käytetyt nenäliinat menevät pyykkiin, kodin ulkopuolella voi käytettyjä varten kantaa mukanaan vaikka minigrip-pussia. 

"Mutta eivätkö ne ole hirveän epähygieenisiä?" on yleisin ihmettelyn aihe. Omasta mielestäni eivät. Käyttäväthän ihmiset nykyään kestovaippojakin. Ja vielä kierrättävät niitä tyytyväisinä- ovatko pienet nenäliinat muka sitä ällömpiä? Kangasnenäliinat nakataan pesukoneeseen liinavaateohjelmalle, ja siltä varalta että joku sitkeä bakteeri selviäisi pyörityksestä, olen tavannut näyttää omilleni vielä silitysrautaakin. Siitäs saavat bakteerit. 

Oma nenäliinavarastoni on peräisin sekalaisista lähteistä. Olen löytänyt nenäliinoja Ebaysta ja hienoja käsin kirjottuja Madeiralta, saanut niitä perinnöksi ja poiminut talteen kirpputorilta. Kaikki erilaisia, kaikki toimivia. Mitä nyt vanhan ajan nenäliinat ovat paljon tukevampaa tekoa kuin ne Ebaysta löydetyt. Itsekin niitä voisi tehdä. Minullakin olisi varastossa nenäliinoiksi kelpaavaa ylijäämäkangasta ja muutama hyvä pitsimalli. Kun vain saisi aikaiseksi.

Sitten on se toinen ihmetyksen aihe: miten sinä raaskit niistää noin nätteihin nenäliinoihin? No, sitä varten on vain kovetettava mielensä ja ajateltava että arjen eleganssi voi olla toisinaan tosi arkista. Koska sitä nyt kaipaisi elämäänsä enemmän ripausta kauneutta kuin kaameassa flunssassa pärskiessään?

1 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

When I was a child we always used handkerchiefs and I love them! It is harder to find nice ones now, and would be easy to sew some if I could find the right fabric. I have a few, and that is what we always did and I don't think it harmed our health in any way! And like you said, you can just add them to the laundry. I am sorry you were sick!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments