Maailman ylikulutuspäivän tunnelmissa: Tärkeintä on liike

Joka vuosi näihin aikoihin ilmestyy pikku-uutinen jossa kerrotaan että ihmiskunnan kulutus on ylittänyt luonnonvarojen uusiutumiskyvyn.Tänä vuonna uutinen saapui toissapäivänä, taas viikkoa aikaisemmin kuin viime vuonna, mutta kehitysmaiden alhaisen kulutustason ansiosta kuitenkin kuukausitolkulla myöhemmin kuin jos kaikki kuluttaisivat samaa tahtia kuin suomalaiset. Näin ikäviä asioita en oikeastaan saisi ajatella ollenkaan, mutta ajattelen kuitenkin, sillä perusteella että jos nämä asiat ohitetaan nyt, tulevaisuudessa stressin ja ahdistuksen tunteet tulevat olemaan lievimmästä päästä meidän kaikkien ongelmia.

Samaan aikaan Pientilalla eletään satokautta. Tätä kirjoittaessanikin keittiössä porisee iso kattilallinen mustaherukkahilloa. Sairaudestani johtuen puutarhassa ei ole tapahtunut tänä vuonna ihmeitä. Marjavuosi on kuitenkin hyvä, hedelmiäkin on luvassa, ja kasvimaaltakin jotakin löytyy. Miten niin luonnonvarat lopussa? Mutta ovat ne, meiltä siinä missä muiltakin. Ollaanhan tässä yhä Maa-planeetalla. Koska tämä on hyvin onnekas maailmankulma, ongelmat ehtivät tänne hitaammin kuin moneen muuhun paikkaan. Samasta syystä täällä olisi helppo käpertyä oman navan ympärille ja leikkiä että ongelmia joita en näe ei ehkä ole olemassa ollenkaan. Piiloon luikkineet jänötkään eivät kuitenkaan pysty sellaiseen itsepetokseen- niilläkin korvat seuraavat tarkkaan huolestuttavia ääniä. En kai minä tosissani halua olla hölmömpi kuin puolitoistakiloinen pitkäkorva?

Yhden sairaslomalaisen kokoiset ratkaisut ovat pieniä, mutta yhä voin valita, yritänkö sen minkä voin vai jätänkö silleen. Tänään voin harjoittaa hillokattilallisen verran omavaraisuutta ja blogata, huomenna keksin taas jotain muuta. Tärkeintä on liike oikeaan suuntaan. En tiedä, pelastuisiko maailma jos kaikki eläisivät niin kuin minä elän, mutta siitä olen varma että asiamme olisivat paljon paremmin jos kaikki liikkuisivat oikeaan suuntaan ja haluaisivat tehdä niin huomennakin.

posted under , , |

2 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Juu ja pienetkin eettiset & ekologiset teot tuovat hyvän mielen! Mihin sitten oma viitseliäisyys, tietoisuus ja jaksaminen milloinkin riittääkin, mutta ainakaan ei ole täysin uhrifiiliksellä "ei minun pienillä valinnoillani ole mitään merkitystä". Aina on valtaa omiin tekoihinsa!

Saara R kirjoitti...

Kunpa kaikki tämän ymmärtäisivät!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments