Söpöt eläinvideot-teemaviikko: Hyvän matematiikka on helppoa (+ pingviininpoikasia)

Päivän ajatus: Jos yhden ihmisen hirmutyö pysäyttäisi kaikki suomalaiset niin että he tekisivät sen inspiroimina yhden rauhan ja ystävällisyyden teon, se tekisi reilut viisi miljoonaa hyvää tekoa. Samaan tulokseen päästäisiin jos vain puolet kansasta innostuisi, mutta niin kovasti että jokainen yrittäisi lisätä onnea kahden ylimääräisen hyvän teon verran. Luulisi suurempien pahantekijöiden vähitellen vajoavan epätoivoon jos heidän pelon- ja vihanlietsomisyrityksensä päättyisivät aina niin. Samalla hyvyyden matematiikka auttaa laittamaan perspektiiviin ne lannistavat ajatukset jotka sanovat ettei pahuuden rinnalla minun pienistä yritelmistäni kuitenkaan mitään hyötyä ole. Kyllä on, ja jos tarpeeksi moni valitsee uskoa hyvään, maailma paranee.

Lohdullista on sekin, että söpöihin eläinvideoihin sopivia tyyppejä on maailma täynnä. Ehkä heitä ainakin toistaiseksi on vieläkin enemmän kuin hirveitä ihmisiä. Sen kunniaksi, tämän päivän videossa on supersöpöjä Etelämantereen asukkaita.

2 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Keskikesän tervehdys sinulle, Saara! Hieno idea tämä söpöjen eläinvideoiden viikko! Välillä tuntuu tätä maailmanmenoa katsellessa, että haluaisi oikeastaan uppooutua ihan kokonaan kissavideoiden maailmaan. Olen viime aikoina ajatellut aika lailla lajien välistä ystävyyttä ja rakkautta ja kokenut sitä itsekin - se, jos mikä tuo meidät lähemmäksi omaa ihmisyyttä. Joskus kun huomaa, että myös kissalla on huumorintajua tai jotain muuta yhteistä arjessa löytyy, alkaa vähitellen tajuta yhteisen perustamme luonnossa. Hämmästelen myös sitä, kuinka valloittaja- ja omistajamentaliteetilla suhtaudumme eläimiin, myös lemmikkeihin. Se herättää itsessäkin ristiriitaisia tunteita sen suhteen, mikä on minun todellinen suhteeni eläimiin ja myös omiin lemmikkeihini. Ei ainakaan helppo kysymys.

Saara R kirjoitti...

No heipä hei, kiva "nähdä"! Eläinvideoiden maailmaan uppoutuminen ajoittain ei ole yhtään pöllömpi idea- ovathan ne todellisuuden osia siinä miessä ihmisen hulluuskin, eivätkä yhtään sen vähäpätöisempiä.
Lajien välisen ystävyyden kokemus on yksi niitä suuria kokemuksia joista jäisimme paitsi jos päättäisimme vain alkaa tarkkailemaan villieläimiä eteenpäin. Muun syvän ystävyyden ja rakkauden tavoin se on kuitenkin harvinaista (ja oudon halpaa), ja suuri osa lemmikkien pitämisestäkin sisältää aivan muuta. Minäkin olen pohtinut näitä kysymyksiä paljon, enkä ole varma olenko tähän mennessä viisastunut paljoakaan. Pohdinnan jatkaminen on kuitenkin tärkeää, ja on aina mukava huomata että meitä on monta näitä miettimässä.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments