Söpöt eläinvideot-teemaviikko: Lundi

Lundi tarkoittaa ranskaksi maanantaita ja islanniksi lunnia. Aivan liian herkullinen yhteensattuma, jotta sen voisi jättää huomioimatta tällä teemaviikolla.

On siis lunnivideopäivä! Tämä video kertoo projekti Puffinista jonka pitkäjänteisen työn tuloksena saarelta kertaalleen sukupuuttoon metsästetyt lunni- ja tiirapopulaatiot saatiin palautettua. Sukupuuttoon tappaminen oli taas kerran helppoa verrattuna siihen pitkäjänteiseen, innovatiiviseen työhön mikä tarvittiin bioottisen yhteisön korjaamiseksi. Lopussa hyvä saa palkkansa, ja ihminen onnistuu korjaamaan aiheuttamansa vaurion (sivuhuomautus: jostain syystä "luonnon kiertokulkuun puuttumisesta" ollaan yhä enemmän huolissaan suojeluprojektien kohdalla kuin silloin kun eliölajien selviytymismahdolllisuuksia ollaan heikentämässä ihmisen toimesta).

Marmustoin eilinen kommentti sai minut miettimään sitä miten kohtelemme usein hyvää kuin äärimmäisen rajallista resurssia jonka käyttämistä "turhiin" tai "liian vähäpätöisiin" kohteisiin pitää tarkasti varoa. Kuitenkin hyvä lisääntyy jakamalla, ja on todennäköisempää että maailma joka on lempeä pienimmille, on sitä myös vahvemmille. Jos keskitymme miettimään, mitkä myötätunnon eleet, hyvät teot ja välittämisen tunteet ovat tuhlausta ja turhuutta, menetämme helposti useimmat niistä hyvän mahdollisuuksista jotka arjessa ovat tarjolla. Ja luonne korruptoituu sen mukaisesti. Paljon parempi on uskaltaa välittää ja vaivautua tekemään pieniä hyviä tekoja- niin saamme ajan saatossa paljon hyvää aikaiseksi ja lisäksi valmistaudumme järkevimmällä mahdollisella tavalla suurempiakin tilaisuuksia varten.

posted under , , , |
Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments