Google ja suomalaiset: omia ajatuksiani

Suomalaiset naiset ovat tasa-arvoisia. Suomalaiset miehet työllistyvät nyt viimevuotista paremmin. Ihan vilpittömästi odotin, että tämäntapaisia otsikoita Google tarjoaisi topkymppiin, onhan tuontyyppisistä aiheista yhä uutisoitavaa maassa jossa globaalissa mittakaavassa tarkasteltuna niin moni asia on yhä ruusuisesti. Mutta niin vain sinisilmäinen blondi tuli taas yllätetyksi. Eniten Google haluaa kertoa, että suomalaiset ovat ällistyttävän rumia. Itse tosin epäilen, että pinnallisuus ja negatiivisuus ovat näiden tulosten perusteella vielä suurempia ongelmia. 

Mielenkiintoista oli mielestäni sekin että siinä missä amerikkalaisnaisista kertovat (ja heitä mollaavat) hakutulokset vievät usein ns. miesasiamiesten sivuille, Suomessa mollaamisessa kunnostautuivat keskustelupalstat ja oikeat mediatalot. Eli tavalliset kansalaiset ja tavallisen kansan suosimat mediat. Suomalainen ulkonäön mollaamisen kulttuuri näyttäisi pikasosiologisen testin valossa olevan laajempaa kansanhuvia kuin vastaavat ulostulot Amerikanmaalla. Jos näin on ja meille todella on kehittynyt lyttäämisen ja pinnallisuuden kulttuuria, se on paljon isompi ongelma kuin rumuus sinänsä. 

Mitä rumuuteen tulee, kannattaa toki muistaa että huolimatta kaikista ulkoisista vioistamme ja puutteistamme (jotka pinnallisuuden logiikalla kertovat tietysti kaiken olennaisen Sisämaailmasta), rikkaan länsimaan ihmiset ovat ainakin kauniimpia kuin koskaan aikaisemmin historiassa. Katukuvassa ei suurin joukoin näy sodan, onnettomuuksien tai vaarallisen työn silpomia ihmisiä jotka ovat saaneet hoidoksi korkeintaan alkeellista ensiapua. Puutostaudit ja aliravitsemus eivät ole runnelleet keskivertokansalaista. Köyhät ovat yhä keskuudessamme, mutta likaista ryysyköyhälistöä ei näy. Revennyt ja kulutettu tyyli on muotivalinta, ei arkinen pakko. Vanhat valokuvat paljastavat että tämän päivän keskivertonelikymppisen olemus on ihan toisen näköinen kuin sata vuotta sitten eläneen kansanihmisen: vauraampi ja paljon vähemmän kulunut ja kumarainen. Siitä voisi ehkä päätellä että vikojen laskemisen sijaan suomalaisilla olisi syytä peiliin katsoessaan tuntea syvää kiitollisuutta jokaisesta näkyvästä hyvinvoinnin hitusesta. Sillä mikään niistä ei ole itsestäänselvyys, kaikki ne muruset ja itsestäänselvyydet ovat asioita joita ilman esivanhempiemme murskaenemmistö on joutunut toimeen tulemaan.

Kiitollisuuden treenaaminen on hidasta ja pitkäjänteistä työtä, joten lopuksi pikaratkaisu niille jotka kärsivät omasta tai kanssaihmisten rumuudesta kovasti:katso toisaalle. Ala vaikka tarkkailemaan lintuja. Tai vielä parempi: opettele tietoisesti näkemään sekä peilissä että vastaantulijoissa hyvää. Muista että sinun maailmasi koristaminen ei ole kovin korkealla kenenkään elämän tärkeysjärjestyksessä, ja että niin on hyvä. Aluksi voi kokeilla vaikka keksiä jokaista mieleen tulevaa negatiivista tai arvostelevaa ajatusta kohden yhden kauniin ja myönteisen ajatuksen. Loppujen lopuksi ikävistä ajatuksista ja rumuudesta kärsii eniten se joka on jumittunut rumuutta havainnoimaan ja ajattelemaan.

posted under , |

2 kommenttia:

Keskeneräinen kirjoitti...

Noniin, taas aivan loistava teksti! :)

Saara R kirjoitti...

Kiitos, kiitos!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments