Pieni puheenvuoro Suureen Kesämuotikeskusteluun

Kesän saapumisen tunnistaa täällä Suomessakin siitä että otsikoihin alkaa ilmestyä kirjoituksia siitä mitä (etenkin naisten) sopii tai ei sovi kesällä päälleen pukea. Juoni on ennalta-arvattava, joskaan ei liialla loogisuudella pilattu. Ennalta-arvattavaa on, että mitä iäkkäämpi ja mitä kauempana bikini fitness-vartalosta ihminen on, sitä useammat vaatteet ovat kiellettyjen listalla. Epäloogisuuden kukkanen taas on se, että vaikka minihameet ja pakarashortsit ovat toisaalta kansallisvaate joiden käyttöä tulee puolustaa raivokkaasti ovella olevaa islamisaatiota vastaan, toisaalta ne ovat myös mauttomuuden huippu joita kenenkään ei pitäisi käyttää (paitsi pervojen mielestä).

Warningcurvesahead törmäsi Facebookissa listaan 24 asiasta joita yli kolmekymppisten naisten ei sovi päälleen pukea, ja siitä syntyi postaus joka tiivistää hienosti ja kuvien kanssa minunkin mielipiteeni sekä tästä että muustakin muotipoliisitoiminnasta. Postaus on englanniksi, mutta kuvitettu niin ettei kielitaidon puute ole ymmärtämisen este.

Lopussa esitetään hyvä kysymys: miksi naisetkin usein määräilevät ja lyttäävät toisiaan tukemisen ja erilaisuuden kunnioittamisen sijasta? Kun tuhlaamme kohtuuttomasti energiaa ulkonäön miettimiseen ja säätämiseen arvostelun pelossa, se energia on pois suurempien ja tärkeämpien päämäärien eteen työskentelystä.

posted under , , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments