Muiden jämillä

Sain viikonloppuna anoppilasta kilon verran neulelankoja. Uskalsin ottaa, kun teoriassa tauolla oleva lankavaraston kutistamisprojekti näytti tälle vuodelle jo komeat pari kiloa miinusta. Langat eivät enimmäkseen ole sellaisia mitä itse olisin kaupasta noukkinut -ja se juuri tekee niistä hauskoja ja inspiroivia. Jääkiekkoa katsellessa Puolisolle onkin alkanut ihan huomaamatta syntyä pehmeästä alpakka- ja ylämaanlammassekoitteesta (oi niitä aikoja kun Novita valmisti laatulankoja) kaulaliina. Parempi on neuloa kuin järsiä kynsiä Leijonien MM-taivalta katsellessa!

Zero waste-elämäntapa ei ole meidän perheen tulevaisuutta.Tämän tosiasian vastapainoksi, koitan ostaa kierrätettyä ja vastaanottaa muiden jämiä aina tilaisuuden tullen. Siis sellaisia jämiä joille perheessä on oikeasti järkevää käyttöä. Kerskakulutuksen nurjiin puoliin kun kuuluu sekin ettei kierrätystavaralle ja -materiaaleille löydy toistaiseksi riittävästi käyttöä, ainakaan länsimaista. Kaatopaikat pullistelevat käyttökelpoisessa kunnossa olevaa tavaraa.Tekstiilijätteen osalta ongelmaan on alettu jo havahtua, mutta sama koskee kaikkea muutakin. Uuden elämän antaminen käytetyille tai turhille tavaroille uuden hankkimisen sijasta on näissä olosuhteissa arvokkaampaa kuin omien rojujen raivaaminen. 

Kirpputoreille työnnetään nykyään epämääräistä ryönää, kaikille tutulla verukkeella "Kyllä tätä vielä joku voi tarvita. Kyllä tätä joku vielä johonkin voi käyttää, vaikka askarteluun". Kirpputorien heikosta hyötysuhteesta päätellen, harvemmin kuitenkaan tarvitsee ja haluaa käyttää. Tavaraa kirpputorille kantava voi olla ihan oikeassa siinä että käyttöarvoa olisi vielä vähän jäljellä. Mutta kysyntä puuttuu, ja sen mukana kaikki. Kuten Joku Toinen yleensäkin, tämäkin Joku on niin tarpeellinen ja kaivattu tyyppi, että jokaisen kannattaisi ottaa tehtävälistalleen yrittää silloin tällöin olla hän. Silloin tällöin se askartelukin on ihan hauskaa ajanvietettä.

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments