Piinaviikon päätös

Blogin piinaviikko päättyy Ylivieskan kirkon polton jälkipuintitunnelmiin. Tätä kirjoittaessanihan tästä traagisesta tapahtumasta tiedetään julkisuudessa vasta vähän. Kirkko on tuhoutunut täysin. Teosta epäilty mies on otettu kiinni ja hän on myöntänyt teon. Huomenna tiedotetaan lisää.


Kansakunnan henkisestä tilasta kertoo paljon se, millaisia puheenvuoroja tältä pohjalta on jo esitetty. Poliisi on tiedotteessaan joutunut erikseen mainitsemaan tekijän etnisen taustan, selvästikin katkaistakseen siivet turvapaikanhakijoita syyttäviltä huhuilta jotka kiersivät somea palon vielä roihutessa. On niitä joiden mielestä kysymys on protestista vihervasemmistolaista pakolaistenhyysäyspolitiikkaa vastaan (viiden pisteen vihje: maassa on ollut jo aika kauan oikeistovetoinen hallitus ja nykyinen hallitus on puhdas oikeistohallitus...) Myös yksittäinen känniääliö-kortti on pelattu, sekä huomautettu että tämä kortti on vain kantasuomalaisten pelattavissa ja jos tekijä olisi ollut uussuomalainen, täsmälleen sama teko olisi tulkittu muslimien systemaattiseksi hyökkäykseksi suomalisuutta vastaan.

Ehkä tältä pohjalta voi siis ennustaa, että näillä henkisillä eväillä piinaviikot tulevat jatkumaan Reaalimaailmassa vielä jonkin aikaa. Aina siihen asti kun hitaimmatkin alkavat tajuta ettei pahanolonsa purkaminen vihapuheella ja vihasta ja pelosta nousevilla teoilla johda mihinkään hyvään- ei edes oman olon paranemiseen. Kuten Uuninpankkopoika Sakari Timonen tovi sitten blogissaan huomautti, valtiolla ei ole mitään velvoitetta käyttää turvapaikanhakijoiden perusturvaan kuluvat rahat toisissa oloissa suomalaisten olojen parantamiseen. Leikkauspolitiikka oli jo täydessä vauhdissa ennen turvapaikanhakijoiden aaltoa. Todennäköisesti ne rahat vain säästettäisiin tai käytettäisiin johonkin muuhun hallituksen päätösten mukaisesti- eikä huolenpito heikoimmista ole koskaan kuulunut keskeisiin oikeistolaisiin arvoihin. Vastakkainasettelu ja viha synnyttävät vain lisää pahoinvointia ja tuhoa. Niitä ylläpitävät yksilöt ja ryhmät ovat myös Daeshin ja vastaavien ääriliikkeiden tehokkaita pikku apulaisia. 

Niin sanotun maltillisen kansanosan keskuudessa suosittu tapa sulkeutua omaan pikku kuplaansa ja olla välittämättä pahoinvoinnin ilmapiiristä mahdollisimman pitkään ei myöskään korjaa mitään. On totta, että yksilöt ovat kovin pieniä eikä kukaan pysty yksin korjaamaan koko maailmaa. Jokainen voi kuitenkin valita, pyrkiikö olemaan osa havaittujen ongelmien ratkaisuja. Koska niin paljon on pielessä, se tarkoittaa myös sitä että jokaiselle kyllä löytyy sellainen tapa toimia rakentavasti joka ei vaadi poistumista kovin kauaksi omalta mukavuusalueelta.
Hyväntekeminen voi olla jopa hauskaa- siksi kun lasketaan nykyään ilon, kauneuden, sivistyksen ja kevytmielisyyden vaaliminen. Nämä hyvät asiat kuuluvat sekä hyvän elämän tärkeisiin rakennusaineisiin että niihin asioihin jotka kiristyvässä ilmapiirissä tulevat ensimmäisinä ja eniten uhatuiksi. Siksi tässäkin blogissa pyörähtää seuraavaksi käyntiin kevytmielisyys-teemaviikko. Kaikki blogilliset toivotetaan tervetulleiksi nappaamaan tämä teemaviikko myös omaan blogiinsa, toteutettavaksi omannäköisellä tavalla. Koska maailma on sitä parempi paikka mitä vähemmän siellä on synkkyyttä.

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments