Piinaviikon kevennys: Herra Varpushaukka

Kristillisessä mytologiassa pitkänäperjantaina ollaan brutaaleissa tunnelmissa. Toisaalla Keskeneräinen bloggasi fasaanikukkokokoelmastaan ja niiden pariin kauhua kylvävästä Akka-kanahaukasta. Siitä sitten muistin, että nythän olisi hyvä hetki minunkin kirjoittaa haukkatilanteen kehityksestä meillä päin.

Räntäsateesta huolimatta ilmassa saattaa olla lämpimän keväisiä tunteita. Eräänä päivänä tarkkasilmäinen Puoliso nimittäin näki tutussa omenapuussa pikkuisen miehen. Nyt on pikkulinnuillakin syytä huoleen, herra Varpushaukka on täällä!

 photo DSCN9207_zpspyymrhk7.jpg

Minullahan ei varsinaisesti ole varaa nauraa miehille jotka näyttävät kompaktin kokoisilta hyvinsyöneiden rouviensa rinnalla. Päinvastoin, olen vakaasti sitä mieltä että haukkamainen kokoero on erittäin tyylikäs ihmisilläkin. Herra Varpushaukalle nauran kumminkin. Olisiko se kooltaan tuskin puoltakaan rouvasta. Semmoinen pikkuinen höyhenpallo jolla on julma ilme. Meidän pikku angrybird! Hihihihii!

 photo DSCN9214_zps7nwhlgwt.jpg

Ei voi olla helppoa herättää kauhunsekaista kunnioitusta jos on näin söpö.

 photo DSCN9209_zpsxqrwh7rf.jpg

Ainakaan en ole ainoa jossa herra herättää hyvin erilaisia reaktioita kuin rouva. Rouva Varpushaukka tuo pihaan tullessaan suuren hiljaisuuden, mutta pienen miehen elämä ei totisesti ole yhtä helppoa. Harakat koukkailivat sen yli hävyttömyyksiä räkättäen. Päädyimme kuitenkin siihen että henkinen ylivoima ei ole sillä joka provosoi vaan herrasmiehellä joka ei provosoidu. Ehkei kuitenkaan pidä tämänkään herran suuruudesta sanoa mitään varmaa ulkomittojen perusteella. 

Oravakin tuli huutelemaan semmoisia törkeyksiä että ansaitsi jo kylmänkeltaisen tuijotuksen ennen kuin keksi että olisikin hauskempi olla jossain ihan muualla. Klikkaamalla allaolevan kuvan saa suuremmaksi niin että oravakin näkyy.

 photo DSCN9228_zpst5ezqkkg.jpg

Lähikuva kertoo, että rouvan tapaan myös herra on rengastettu lintu. Ooh, heillä on selvästi yhteistä! Jäämme odottelemaan uutisia kauniista pienistä munista.


 photo DSCN9223_zpskgv8dd6b.jpg


posted under , |

4 kommenttia:

Keskeneräinen kirjoitti...

Hän ON todellakin söpö, vaikka ei ehkä varpusten mielestä. Tai edes pulujen.

Saara R kirjoitti...

Pikkuvarpusille on ehkä koittanut kovat ajat. Puluista on paha mennä sanomaan...ehkä jos herra mulkaisee oikein pahasti. En kuitenkaan usko että pulupaistit kuuluvat herran ruokavalioon.

loves2spin kirjoitti...

What an interesting bird! I need to tell you... the other day I saw an Osprey! They are rare in Indiana and I have never seen one in person before. I felt quite honored!

Saara R kirjoitti...

Yes, life isn't boring with Mr. and Mrs. Sparrowhawk around. We have ospreys in Finland as well, but I don't think I've ever seen one. It sure is a treat to see a rare bird.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments