Talvisia vaihtoehtoja tomaatti-kurkku-salaattilisäkkeelle

Näin talvella tomaatti-kurkku-salaattisekoitus lisäkkeenä on sekä kallista, epäekologista että sekä makujen että ravitsemuksen kannalta tylsää syötävää. Uuden viikon kunniaksi tein listan talvisista vaihtoehdoista lisäkesalaatille. Koska asioita ei pidä tehdä määräänsä vaikeammaksi, suosittelen niille jotka eivät ole tottuneita talvisiin makuihin aloittamaan leppoisasti. Salaatin vaihtaminen kiinankaaliin tomaatin ja kurkun kaveriksi ei ehä ole kovin radikaalia, mutta on se aina parempi kuin ei mitään. 


Raasteet
Talvisista juureksista ja kaalista saa hyviä raasteita. Onko porkkanan raastaminen todella työläämpää kuin salaatinpään peseminen ja pilkkominen?

Raastesalaatti
Raaste jalostuu tietysti raastesalaatiksi: kaalipuolukkasalaattia, coleslawia, punajuurisalaattia tai yksinkertaisesti tavallista kirjavampaa raastetta...

Vuonankaali ja kiinankaali
Lapsuudessani kasvihuoneessa kasvatettu salaatti alkoi tehdä tuloaan markkinoille. Sitä ennen kiinankaali oli talvisten salaattien perusaineosa. Hyvin kiinankaali toimii vieläkin. Sitäkin salaattimaisempaa syötävää on vuonankaali. Voi olla, että vuonankaali kasvatetaan kasvihuoneessa, mutta kasvimaallamme on huolellisesti selvitetty, että se on silti olemukseltaan varhaiskevään ja myöhäissyksyn vihannes- ja siten oletettavasti keskikesän kasviksia ekologisempi vaihtoehto.

Säilykekasvikset
Etikkakurkut ja -punajuuret käyvät hyvin monien talvisten ruokien kaveriksi, samoin kuin hapankaali ja sienisalaatti.

Lämpimät kasvislisäkkeet
Kasvis se on lämminkin kasvis. Aterian täydentäminen lämpimällä kasvislisäkkeellä -jonka pohjana hyödynnetään varastovihanneksia ja pakastevihanneksia on myös hyvä idea.

Onko teillä lisää ideoita? Mitkä ovat talvisia salaattisuosikkejanne?

posted under |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

It seems that your ideas are varied and also delicious. We used to have an unheated greenhouse and it was so nice to have fresh things that we could grow. Now, I have to depend on the grocery store to get fresh vegetables. I made a salad yesterday. It had Lacinto Kale, avocado, sliced hard-boiled eggs, carrot, red cabbage, iceberg lettuce, bok choy, and I made some honey-mustard dressing for it. I also made a fruit salad that contained cranberries, banana, apple, orange, raisins, dried cranberries, blackberries, walnuts and blue berries. I added some plain homemade yogurt and honey to that.

Saara R kirjoitti...

Yes, I remember your greenhouse. It was quite impressive! We rely on grocery store veggies in winter as well, except for whatever we have managed to preserve or freeze. I don't eat "winter veggies" exclusively, but strongly favor them. It's both good for the environment, adds variety to the diet and is usually also economical.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments