Poissa keskuudestamme: Lumi-kani

 photo DSCN8713_zpssiiawq95.jpg

Lumi-kani nukkui pois eläinlääkärin avustuksella ja ihmisystäviensä saattamana rauhallisesti eilen yhdeksän ja puolen vuoden kunnioitettavassa iässä. Lumen vierailu maailmankaikkeudessa oli hyvä päättää nyt kun sen viimeisiin päiviin mahtui vielä ilon pilkahduksia. Viimeiset pari vuotta elämästään Lumi pärjäili rauhallisesti keuhkoissa olevan kasvaimen kanssa, mutta lopulta tilanne alkoi huonontua. Suunnilleen tämän ajan Lumi vietti "eläkepäiviä" rauhassa blogijulkisuudelta, mutta kuvia toki muistimme ottaa. Tämä kuva on otettu vain pari viikkoa sitten.

Yhdeksän ja puoli vuotta on kanille pitkä ikä, yli kolme kertaa pidempi kuin luonnossa elävien lajitovereiden keskimääräinen ikä. Lumi saapui meille luovutusikäisenä poikasena ja sai pian elämänkumppanikseen Pyryn. Kovin paikka Lumen elämässä olikin Pyryn menetys monen onnellisen vuoden jälkeen. Siitä alkoi syvä masennus joka johti lopulta hengenvaarallisen sairauskierteeseen. Viime hetkellä elämänhalu kuitenkin voitti. Me ihmiset ajattelemme mielellämme, että Lumi huomasi että hänen olemassaolonsa oli arvokasta muillekin kuin edesmenneelle kanikumppanille. Elämänsä toisella puoliskolla Lumi ehtikin tehdä ihmisiinsä ja eläinlääkäriinsä vaikutuksen elämänilollaan ja -halullaan. Lumi jakoi mielellään kokemustensa kartuttamaa viisautta- joko selväksi rabitiksi tai hitaammille myös opettelemallaan "ihmisten kielellä" mukisemalla (mikä myös hämmästytti eläinlääkäriä).

Mukavaa pikkutyyppiä jäävät kaipaamaan omat ihmiset. Koksu ei jäänyt kaipaamaan, koska Koksu on tietyissä asioissa vähän pönttö.

posted under , |

4 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Osanottoa :-( Lemmikin kuolema on aina kamala juttu jälkeenjääville.

loves2spin kirjoitti...

I am so sorry, Saara. Losing a beloved pet it hard. :'(

Rulla kirjoitti...

Osanottoni :(

Saara R kirjoitti...

Kiitokset osanotoista & Thanks for condolences.

Kyllä talo aika tyhjältä tuntuu, mutta vielä tylsempää olisi ollut jos pikkukaveria ei olisi koskaan täällä ollutkaan.
Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments