Lintusirkuksessa ja keittiössä/ In bird circus and in kitchen

Lämpömittari näytti meilläkin eilisiltana -30 astetta. Sisällä on lämmintä kun puulämmitys ja ilmalämpöpumppu laulavat. Siipiveikoilla on rankempaa. Olimme iloisia siitä että olimme tänä vuonna parannelleet hieman ruokintapaikkaa. Hirssitarjoilu on erityisesti pikkuvarpusten rakastama uutuus. Tai ehkä pikemminkin pakkomielle- mikä muu kun pakkomielle voi saada 5-7 pikkuvarpusta ahmimaan sopuisasti?

Yesterday evening our thermometer dropped to -30C. Indoors it is cozy with fires and air heating pump. Birdfolk faces harder times. We were glad that we had made earlier some improvements to our birdfolk's menu. Tree sparrows (passer montanus) love millet. Or, to be more accurate, are obsessed with it. I don't think anything short of an obsession can make tree sparrows eat in a somewhat peaceful manner.

 photo DSCN8891.jpg

Pikkuvarpusparven jatkona on tänä talvena pari perusvarpustakin. Se ilahduttaa.

This winter ere are a couple of "ordinary sparrows" among the tree sparrows. Diversity makes me happy.

 photo DSCN8893.jpg

Toinen talven uutuus on rasvatanko. Se on houkutellut aiemmin satunnaisvieraana näyttäytyneet käpytikat (herra ja rouva) jokapäiväisiksi vieraiksi. Ja leijukeinu on suositumpi kuin kylmänä kesänä...

Another this years' novelty is fat block. Thanks to it, great spotted woodpeckers (Mr. and Mrs.)  have become daily guests. And our "float swing" is more popular than it was during the cool summer...

 photo DSCN8788.jpg


Eräänä päivänä huomasimme rouva fasaanin kurkistelevan pensaikosta. Sittemmin sitä ei ole näkynyt. Ilahduttava näky tämäkin, fasaaneita ei olekaan meillä näkynyt muutamaan vuoteen.

One day we noticed this hen pheasant in the bushes. No sightings since, but it's been a few years since we have seen pheasants around there, this too made us happy.

 photo DSCN8811_1.jpg


Pakkasten kiristyminen vaikuttaa metsäneläimiin monin tavoin. Esimerkiksi pihaorava muuttuu hajamielisemmäksi. Taas on häntä unohtunut lintulaudalle.

Bitter cold is poses many challenges for woodland animals and changes in their behavior can be observer. For example, our squirred becomes more absent-minded than usual, manifested by once again forgetting his tail on the birdfeeder.

 photo DSCN8920.jpg

Viime vuosi oli monin tavoin kamala, mutta joulua ei sentään peruttu. Leivoin suvun joulupöytään tämän kardemummaisen suklaamoussekakun. Oli hyvä kakku!

2015 was awful in many years, at least Christmas was not cancelled. I baked this cardamon chocolate mousse cake to the family's christmas meal. Very tasty!

   photo DSCN8847.jpg


Kokselis ei saanut joululahjaksi toivomaansa banaaninlehtikoria sillä sellaista ei löytynyt. Sen sijaan Agri-marketista löytyi tämä upea tunneli. Ja taas on kani viihdytetty!

Kokselis wished a new banana leaf "office" for Christmas, but we couldn't find one. Insetad, we found this awesome tunnel from Agri-market. And the rabbit remains entertained!

   photo DSCN8850.jpg

Jouluna syötiin sen verran kinkkua, että uutena vuotena Puoliso toivoi lihatonta herkkutarjoilua. Nacholautasella on nachoja, salsaa, cheddaria, ranskankermaa guacamolea, vihreitä oliiveja, jalapenoa ja sipulia. Tämä ei ole yhtään hyvä esimerkki kevyestä kasviskokkailusta, mutta herkkua se oli!

After eating all the ham during Christmas, DH wished meatless New Year. So I made these nacho plates with nachos, salsa, cheddar, guacamole, sourcream, jalapenos, green olives and onion. Instead of light and healthy vegetarian food this is festive vegetarian food.

 photo DSCN8901.jpg

Kylmällä säällä kuluu teetä, ja teetä onkin kulunut niin paljon että vanhat lasinalusemme olivat virttyneet. Pienimmistä puuvillalangan jämänöttösistä syntyivät uudet ja hienot. Että kannattipa aikanaan säästää nekin. Myös isompia käsitöitä on valmistunut, niistä lisää seuraavassa kuvapostauksessa.

When it's cold we love our tea and herbal infusions. So much, in fact, that previous coasters looked positively worn out. I used my smallest cotton yarn leftovers to create these new ones. It was such a good idea to save those bits of yarn! I have also finished some larger craft projects, more about those in my next photo post!

 photo DSCN8917.jpg

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Thank you for the sweet pictures and glimpse into your life.

Saara R kirjoitti...

You're welcome. If only this was all of my life! :D

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments