Alkuvuoden käsityökatsaus

Talvi yllätti bloggaajan. Olin ajatellut tehdä alkuvuoden käsityökatsauksesta kuvallisen. Tänään kuvien ottamiseen olisi vihdoin ollut aikaa, mutta koska lunta tulee taivaan täydeltä, saamme tyytyä tänään kuiviin faktoihin ja katsoa kuvat vasta seuraavasta kuvapostauksesta.

Viime vuosihan oli onneton myös käsitöiden osalta, ja vuoden loppua kohden tahti hyytyi totaalisesti. Kaikki tavoitteet jäivät, ja voin lohduttautua vain sillä että eipäs niiden valitsemisen aikaan vielä tiennytkään, millainen vuosi oli tekeytymässä. Uusi vuosi näyttää paljon paremmalta. Alkusyksystä aloittamani tilkkupeitto valmistui aivan vuoden aluksi, parahiksi koville pakkasille. Siihen tuli lopulta 180 palaa ja meni yli 1700 grammaa lankaa. Sen lisäksi olen neulonut tunikan. Myssyjä on syntynyt kaksi, toinen puikoilla ja toinen neulakintailla. Vuodenvaihteessa lankavarasto oli sata grammaa plussalla, siihen verrattuna nyt ollaan vapaassa pudotuksessa. Tärkeintä on, että langat alkavat olla hyvässä järjestyksessä ja mahtua ilman väkivaltaa kaappiinsa. Ei paineita, ei sen kummempia kulutustavoitteita kuin että ennen ostoksille säntäämistä on yhä hyvä idea katsoa, mitä kotoa löytyy.

Ompelunurkan kaaos ja ompelustarpeiden pitkä lista voivat jotakuinkin yhtä kehnosti kuin vuosisitten. Sen kimppuun olen alkanut varovaisesti käydä. 12 jämäkangastyötä-projektista valmistui lopulta kolme: pussi kengänkiillotusräteille, verhot yläkerran pikkuikkunoihin sekä pyykkipussi. Huonosta tuloksesta traumatisoituneena en aio ottaa tälle vuodelle vastaavaa tavoitetta, vaan aloittaa kaaoksen taltuttamisen uusien kauppakassien ompelemisesta. Jossain vaiheessa olisi syytä ommella kasa uusia maalaismekkoja. 

Sen sijaan ompelunurkan ulkopuolella tilanne näyttää hyvältä: ei suurempia tarpeita eikä varastonhallintaongelmia. Se tarkoittaa, että tänä vuonna voisin hyvin keskittyä rentouttaviin hienostelukäsitöihin kuten pitsin virkkaamiseen ja ristipistoihin. Uusi kirjanmerkki on työn alla, kaksi isoa keskeneräistä ristipistoa on odottamassa. Pitsejä varten varastosta löytyy DMC:n Cordonnet:a ja paljon ohjeita jotka ovat kärsivällisesti odottaneet juuri tällaisia olosuhteita. Kauniimpi arki, parempi mieli, siinä on hyvä tavoite uudelle käsityövuodelle.

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments