Pieniä alkuja käsityönurkassa

Kuluvan vuoden rankkuus on iskenyt käsityönurkkaankin. Huomasin asian oikeastaan vasta siinä vaiheessa kun aloin etsiskellä puikkoja päästäkseni neulomaan uutta tunikaa syksyksi. En ole ollut kuukausiin innoissani mistään käsityöprojektista. Alkuvuodesta lankavarasto pamahti vielä reilusti plussalle. Olisikohan shoppailua silloin hillinnyt, jos olisin tiennyt että vielä syksyn tullen plussia olisi jäljellä yli neljäsataa grammaa? Kudonnastakin päätin pitää välivuoden. Aika ja jaksu tarvitaan nyt toisaalla.

Voisi tietysti ajatella tilanteen kielivän siitä ettei monen ahkeran vuoden jälkeen suurempia tarpeita vain ole. Paitsi että onhan niitä. Nyt puikoilla oleva tunika tulee tarpeeseen. Sen rinnalla olen alkanut virkkailla uutta torkkupeittoa. Ja uusia maalaismekkoja minun olisi pitänyt ommella jo viime syksynä. Vaan vielä odottavat kankaat leikkaajaansa ja ompelukone hurisuttajaansa. En ole ehtinyt enkä jaksanut. Sitä taustaa vasten valmisvaatepohjaisista päivänasuista vastaanottamani kohteliaisuudetkin ovat maistuneet hiukan happamilta. Myös 12 jämätyöstäni 11 odottaa yhä tekijäänsä. Ristipisteltävääkin olisi vielä hiukan, jos meinaan toimittaa Gracious Eran puoliväliin ennen kalenterivuoden vaihtumista. Tavoite jonka kuvittelin olevan helppo edellisen vuoden tahdin perusteella, onkin kuukausien kuluessa muuttunut oikeaksi haasteeksi.

Jos hiljaista on ollut omassa käsityönurkassani, niin kyllä muuallakin. Kuluvan vuoden aikana moni käsityöblogi on lopettanut. Muutama vuosi sitten suosittuja tempauksia kuten Jämäkuukautta ja Sukkasatoa ole enää järjestetty. Toivottavasti laskussa on vain nettisosiaalisuus ja ihmiset yhä istuvat syyssateita pitämässä värikkäiden lankojen ja kauniiden kankaiden parissa.

Uusi syksy on kuitenkin toiveikasta ja inspiroitunutta aikaa. Uuden tunikan neulominen innostaa. Sen valmistumisen myötä lankavaraston plussatkin kutistuvat taas nollan lähelle. Torkkupeiton valmistuttua ollaankin jo niin reilusti miinuksella että uskallan ehkä väriterapian tarpeen koittaessa pistää nenäni lankakauppaan. Ja vuoden paras käsityöaika on vasta edessä.

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments