Huorrrraaa

Opin tässä uuden sanan: suvakkihuora. En kuollaksenikaan ole keksinyt, mitä tekemistä humanismilla ja pakolaisten auttamisella on seksin myymisen kanssa. Toisaalta, nykyään huorittelu on naiseen kohdistettu perushaukkumasana. Huoritelluksihan voi tulla jopa siksi että torjuu aloitteen. Silloin on tietysti pihtarihuora. Mitä tämä kertoo kulttuuristamme ja sen naiskäsityksestä? Että kenen tahansa sopii paitsi ottaa julkisella paikalla puheeksi, myös halveerata ärsyttävän naisen seksuaalisuutta? Että pahimpia asioita mitä naisesta voi sanoa on, että hän on seksuaalisesti villi ja omapäinen (tämä se vasta outoa onkin, ottaen huomioon että moni mies on kyllä valmis maksulliseen seksiin...) Että naisen pitäisi nöyrtyä, muuttaa mieltään, vaieta ja taipua viimeistään siinä vaiheessa kun huoritellaan? Ja niin, onhan hyvä nainen tietysti muutenkin näkymätön ja vaatimaton, kurissa ja nuhteessa -jos ei ole, on tietysti huomiohuora. Kuten Manna Cunt tiivistää: "Mies ei voi koskaan olla pihtari, ei huorakaan. Näiden tilalla ovat ”stressaantunut”, ”väsynyt” ja ÄIJJÄ, naisten mies, kova jätkä, joka pääsee jatkuvasti pukille. Vähemmästäkin tekee mieli alkaa pihtarihuoraamaan." 


On jännää, miten samat tahot jotka pelkäävät islamisaation tulevan ja vievän naisten oikeudet, ovat reippaasti itse alistamassa rasittaviksi kokemiaan naisia seksuaalisuudella ja raiskausfantasioilla. Vaikka naiset ja miehet ovat kulttuurissamme virallisesti tasa-arvoisia myös seksuaalisuuden osalta, kulttuurissa sukupuolten seksuaalisuus hahmotetaan hyvin eri tavalla. Pihtarihuora on siitä erityisen näpsäkkä termi että se tiivistää sen miten naiselle on teoriassa kaikki sallittua mutta käytännössä kaikesta yksilöllisyydestä rangaistaan häpeällä. Huoruus on naiselle mahdollista -huoraksi tulemiseen ei edes tarvitse olla mitenkään seksuaalisesti provosoiva, riittää että yleisesti ärsyttää jotakuta vaikkapa olemalla suvakki-huora, miehelle vastaava ei onnistu sitten mitenkään. Niinpä huoritteleminen on tehokas arkinen keino uusintaa naista alistavaa seksuaalikulttuuria. Voi miettiä, muuttaako se islamisaatio paljoakaan- kyllä nämä isämmaan puolustajat tuntuvat tekevän hartiavoimin töitä saadakseen naiset alistetuiksi ihan omin kätösin. Onhan huoran vastakohtana nainen joka on omistettu ja kontrollissa, niin puheiden kuin seksuaalisuutensa osalta.

Huorat ovat ihmiskunnan alinta kastia. Semmoisia nyrkillä tapettavia. Miten sattuikaan, että tämä kasti koostuu vain naisista? Miten onkaan, että se koostuu aivan kaikenlaisista naisista, enimmäkseen kuitenkin niistä joiden seksuaalisuudesta haukkujalla ei ole mitään tietoa mutta jotka hänen mielestään ovat vain ärsyttäviä. Kuka tahansa voi koska tahansa päättää että satunnainen nainen on huora. Toisin sanoen, kuka tahansa voi koska tahansa väittää että nainen on ihmisroska ja yrittää -toisinaan pelottavan hyvin onnistuen- viedä häneltä kaiken kunnian ryhmässä. Huorittelija edistää maailmaa jossa naiset elävät hyvin hiljaa ja hyvin varovaisesti, vailla yksilöllisyyttä ja alituisessa pelossa.

Mikä on ratkaisu? Nollatoleranssi huorittelulle parantaisi ilmapiiriä paljon, mutta toisaalta se saattaisi antaa signaalin siitä että huorittelulla on tosiaan voimaa ja että nimenomaan naisen seksuaalisuuden loukkaaminen on törkeää. Pitääkö meidän tyytyä vain hiljalleen edistämään tasa-arvoisempaa kulttuuria, sellaista jossa myös se mitä nainen sukuelimillään tekee, on hänen yksityisasiansa joka ei määrittele koko hänen persoonaansa eikä vaikuta hänen ihmisarvoonsa? Se kuulostaa hyvältä, mutta siitä voi tulla vähän pidempi projekti.

posted under , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments