Kevään pilkkuja ja pilkahduksia / Some Spots and Things Spotted in Springtime

Kevään tulo on ollut hieman hidasta viileiden säiden johdosta. Silti kameraan on taas tarttunut monenlaisia keväisiä pilkkuja ja pilkahduksia.

The weather has been cool and consequently, spring has arrived slowly. Yet the camera has recorded many kinds of spots and things spotted in springtime.

 photo DSCN0457.jpg

Villikrookusten kukinta tuo väriä alkukevään puutarhaan.

Blooming wild crocuses are a welcome sight in an early spring garden.

 photo DSCN0459.jpg

Kasvimaasta löytyy keväällä kaikenlaista. Mullan seasta pilkistävä persilja ilahduttaa, kun kevätkylvöjen aloitusta on pitänyt lykätä viikonloppu toisensa jälkeen.

There are always surprises to be found at the vegetable patch. This year, when cool and rainy weather has made me to postpone spring sowings weekend after another, it's nice to see a parsley showing some initiative.

 photo DSCN0460.jpg


On sitten keksitty muuta tekemistä, kuten istutettu vuoden ensimmäinen heräteostos-hedelmäpuu. Niitähän ei voi olla koskaan liikaa. Eikä meillä ennen tätä suklaakirsikkaa ollut kuin hapankirsikoita jotka eivät sovi tuoreena naposteltaviksi. Järkiostos, siis.

So we have found other things to do in the garden, like planting this years' first impulse buy fruit tree. One can never have too many fruit trees, at least if you ask people of Virkkala, and you really should. Besides, before this chocolate cherry we had only sour cherries, which makes this after all a totally reasonable buy.

 photo DSCN0472.jpg

Puulämmityskausi alkaa olla ohi, mutta Koksu on mielissään siitä että ruuanlaitossa puuta yhä kuluu. Kani on selvästi kuunnellut, mitä keittiöhygienian tärkeydestä on puhuttu, kun polttopuutkin pitää pestä. Ruuanlaitto hyvin pestyillä puilla on ainakin hauskempaa.


Wood heating season is at its end, but we still need wood for cooking, to Koksu's delight. He has listened carefully what I have said about kitchen hygiene -in his opinion, it's good to clean the wood used in the cookstove. I admit: cooking with well cleaned wood is more fun.

 photo DSCN0480.jpg

Me ihmiset tarvitsemme peseytymiseen saippuaa, ja talven jälkeen saippuahylly oli tyhjentynyt huolestuttavasti. Sateisina päivinä olen kuitenkin ehtinyt pyöräyttämään vuoden satsit sekä shampoota että saippuoita. Vaniljaisesta saippuasta tuli tavalliseen tapaan hennon pilkullista kun sekoitin joukkoon kotona kasvatettuja kehäkukan terälehtiä.

We humans need soap for washing, and after winter my soap shelf was rather empty. On rainy days I had time to remedy the situation and make both soap and shampoo. Vanilla soap has tiny spots from home grown marigold.

 photo DSCN0443.jpg

Kevään juhlakausikin on päässyt sen verran alkuun että kakkua on jo tarvittu. Tämä se taitaa olla minun versioni klassisesta kinuskikakusta: täytteessä omenasosetta, päällä hörselöistä kermaa ja pilkkuja jotka syntyivät tällä kertaa tummasta suklaasta.

Spring is time of festivities, and we have already needed cake. This seems to have become my version of a classic caramel cake: there's applesauce in the filling and ruffly cream with spots on top. This time spots are dark chocolate.

 photo DSCN0452.jpg


Kevät on paitsi pilkkujen, myös rakkauden aikaa. "Epätoivoisimmat saavat eniten hellyyttä", on Koksun mielipide, ja niinhän se taitaa tässä perheessä olla.

Spring is also time of love. "The more desperate you are, the more cuddles you get", says Koksu. and I guess he's right about how things work in our family. 

posted under , , , , |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Awww... he's so cute! Everything looks very nice, as usual, Saara. :)

Saara R kirjoitti...

Thanks! :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments