Huomenna äänestämään!

Eduskuntavaalit ovat menneet minulta oikeassa elämässä melkein yhtä ohi kuin blogissakin. Olen ehtinyt tekemään vain yhden vuoron ennakkoäänestyksen vaalivirkailijana. Samalla toki äänestin itsekin. Tällä kertaa ehdokkaan löytäminen oli tavallistakin hankalampaa, kun meillä Lohjan vasemmistossa oli kaksikin erinomaista ehdokasta, Birgit Aittakumpu ja Jouni Lindén. Vaan ei kai hyvien ehdokkaiden tungoksesta valittaa sovi, vaan ainoastaan siitä jos heitä jää rannalle. Tämän postauksen jälkeen siirryn jo vaalivalvojaistunnelmiin jännäämään, pitävätkö optimistiset ennusteet paikkaansa ja yltäisikö Vasemmisto voittoon Uudellamaalla.

Lyhyen vaalivirkailijapestin aikana minulle ehti kuitenkin selvitä se, että jokaisen punavihreästi ajattelevan uurnille lähteminen olisi näissäkin vaaleissa todella tärkeää. Ne ihmiset joiden unelma Suomesta on sisäänpäinkääntynyt, rasistinen, homofobinen, ihmisiä syrjäyttävä ja ympäristöä tuhoava, ovat nimittäin jo lähteneet päättäväisesti liikkeelle. Puolueiden ja ehdokkaiden välillä on näissäkin vaaleissa valtavia eroja. Siten Suomelle mahdollisissa tulevaisuuden suunnissa on suuria eroja. Eikä vaalijärjestelmäämme kiinnosta vieläkään lainkaan se miten hyviä syitä itse kullakin on äänestämättä jättämiselle, tai miten ihminen voi periaatteessa olla ihan hyvä tyyppi jos hän jättää äänestämättä mutta kuitenkin ajattelee tosi viisaita ja lämpimiä ajatuksia. Pelin henki on sama kuin ennenkin: ne jotka äänestävät, valitsevat ne jotka päättävät, ja heidän mukanaan sen millaisten arvojen mukaan Suomea lähivuosina luotsataan, ja mihin suuntaan. Suomen suunnan kääntyminen parempaan tulevalla erittäin haasteellisella kaudella vaatisi sitä että Arkadianmäelle saataisiin (näin vaihteeksi) iso annos valtioviisautta. Äänestäminen on nopea ja yksinkertainen tapa toimia valoisamman tulevaisuuden puolesta. Tilaisuus siihen toistuu vain neljän vuoden välein. Vasemmistolaisesti ajattelevia on paljon enemmän kuin niitä jotka vaivautuvat uurnille äänestämään punavihreitä ehdokkaita. Perinteen jatkamiseen ei tällä maalla enää olisi millään varaa. Punavihreän kansanosan aktivoitumisesta olisi hyvä aloittaa valtakunnan korjaaminen.

posted under |

2 kommenttia:

Mieletön migreenikko kirjoitti...

Täällä yksi aktivoitunut :) Äänestin tosin jo viime vaaleissa kun äänioikeus oli, mutta sen perusteella mitä sen seuraavan 4 vuotta pörräsi työelämässä ja byrokratiaviidakossa, lähti ääni nyt vasemmistolle. Ei auta, että oma asemani työmarkkinoilla on parantumaan päin, pitää auttaa niitä keillä ei ole. Ja pitää mielessä, että nykyaikana korkeasti koulutettukin voi saada potkut sieltä muka-varmasta vakityöstään.

Saara R kirjoitti...

Hienoa että aktivoiduit! Vasemmisto ei nyt menestynyt kovin hyvin, mutta parhaamme tehtiin.

Menestyksestä on tullut nykyään häilyväinen asia, mutta moni taitaa yhä ajatella toisin viimeiseen asti.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments