Limettikakku (aloittelijaystävällinen ohje)

Marja Leena toivoi kakkureseptiä. Päätin, että edellisessä postauksessa esittelemäni limettikakku on juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Panos/herkullisuussuhde siinä on kohdallaan ja reseptikin on oma. Toisesta kamerasta löytyi vielä parempi kuvakin kakusta. Kakkutarvikekaupasta täytyy hankkia vain n. 20-24 cm:n irtopohjavuoka, palettiveitsi ja vihreää pastaväriä, muuten kaikki tarvikkeet löytyvät kohtuulllisesti varustellusta ruokakaupasta. Aikaa kakun tekemiseen kuluu vajaat kolme tuntia, osa ajasta kuluu kakun paistumisen ja jäähtymisen odotteluun.

Kakusta riittää n. 8-10 hengelle, jos syöjiä on vähemmän, kakunpalat kestävät hyvin pakastamisen.

 photo DSCN9572.jpg

Sitten hommiin! Ensin tehdään pohja, johon tarvitaan:

225 g  pehmeää voita (pehmennä vaikka varovasti mikrossa)
225 g  hienoa sokeria
210 g  erikoisvehnäjauhoja, siivilöitynä
25g     maissijauhoja
2 tl     leivinjauhetta
4        luomukananmunaa
1tl      vaniljauutetta
3 rkl   huoneenlämpöistä kevytmaitoa

1. Sipaise irtopohjavuoan reunoille margariinia. Leikkaa leivinpaperista pohjalle ympyränmuotoinen pala sekä reunoille leivinpaperisuikaleet jotka kiinnittyvät kätevästi margariinin avulla. Pistä uuni lämpenemään 180 asteeseen, 160 astetta riittää kiertoilmauunille. Punnitse raaka-aineet elintarvikevaa'alla.

2. Vaahdota voita ja sokeria sähkövatkaimella kulhossa reilut 3 minuuttia. 

3. Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää voi-sokeriseokseen vuorotellen munia ja jauhoseosta. Vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen. Vatkaa lopuksi sekaan maito ja vaniljauute.

4. Kaada taikina varovasti leivinpaperilla vuoraamaasi vuokaan. Paista n. 45-60 minuuttia, kunnes kakku on kohonnut, paistunut kullanruskeaksi ja siitä ei tartu taikinaa kokeilutikkuun.

5. Ota kakku uunista, anna jäähtyä vuoassaan kymmenisen minuuttia, irrota se sitten vuoasta ja leivinpapereistaan ja jätä teräsritilän päälle jäähtymään.

6. Kun kakku on alkanut jäähtyä, valmistele täyte. 

Täytteeseen tarvitset: limetahnaa (lime curd), sellaisenaan
                                vajaa dl maitoa kostutukseen
                                1 prk Flora Vispiä 
                                vajaa dl vaniljakreemijauhetta

7. Vatkaa Flora Vispi ja vaniljakreemijauhe hyvin tukevaksi vaahdoksi. 

8. Tee odotellessasi vielä kuorrutus. 

Kuorrutukseen tulee: 60g pehmeää voita
                               1 limetin mehu ja hienoksi raastettu kuori
                               250g tomusokeria, siivilöitynä
                               vihreää pastaväriä

Vatkaa voi, limettimehu ja kuoriraaste sekä puolet tomusokerista tasaiseksi. Lisää loppu tomusokeri parissa erässä. Ota hammastikun kärkeen pieni pisara pastaväriä. Pastaväri on erittäin voimakasta, kuvassa näkyvän vaaleanvihreän sävyn aikaansaamiseksi sitä riittää pieni pisara. Muista, että väriä saa aina lisättyä mutta seoksen vaalentaminen on vaikeampi operaatio (varsinkin jos kaapissa ei ole valkoista...) Sekoita pastaväri siis huolellisesti massaan ennen kuin päätät, onko värisävy sopiva!

9. Kun pohjat ovat jäähtyneet, on aika koota kakku. Leikkaa kakkupohja kahdeksi levyksi. Laita päällimmäiseks tarkoitettu levy sivuun odottamaan. Kostuta pohjalevy maidolla. Levitä päälle limetahnaa. Levitä limetahnan päälle paksulti vaniljavaahtoa. Lisää toinen kakkupohja. Siisti kakun sivu niin ettei limetahna pursu ympäriinsä.

10. Sitten kuorrutus ja koristelu.Tämän kakun sivuja ei koristella. Lusikoi kuorrutus kakun päälle. Tämän kakun päällystämiseen kuluu koko ohjeessa mainittu määrä. Tasoita päällinen palettiveitsellä. Viimeistele pyöräyttämällä kakun päälle kuvassa näkyvä spiraalikuvio, koristele vielä vaikka limeviipaleilla ja valkosuklaarakeilla. Valmista tuli!

Jos kokeilet reseptiä, kuulisin siitä mielelläni kommenttiosastolla!                                 
                                  


posted under , |

3 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

That is a Very Pretty cake! I love what you did with the lime slice on top. :)

Marmustoi kirjoitti...

Voi kiitos, ihana resepti! Tätä kokeilen varmasti. Uskon, että saattaisin onnistuakin :)

Saara R kirjoitti...

It's also a very tasty cake! Sometimes simple decorations are as good as three hours' worth of work with sugar fondant.

Marmustoi: Odotan mielenkiinnolla, mitä pidät kakkusesta!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments