Pihabongaus 2015

Talven lintutieteellinen kohokohta on täällä taas, nimittäin BirdLife Suomen järjestämä ja sponsoroima Pihabongaus johon voi osallistua tänään tai huomenna. Meillä pidettiin tunnin lintujentiirailusessio jo, ja tavalliseen tapaan kirjanpitoon päätyi varsin edustava otos tästä lintulautatalvesta. Säätilana oli luminen nollakeli, havaintotunnin aikana oli räntäkuurokin.

Tässä tuloksemme:

Talitiainen 2 kpl
Mustarastas 1
Pulu 30
Naakka 30
Pikkuvarpunen 11
Viherpeippo 3
Sinitiainen 1
Keltasirkku 1
Vihervarpunen 1
Harakka 4

Eli tuttuja lajeja taas. Viherpeipot ovat palanneet vakiovieraisiin. Satunnaisempia kävijöitä edustamaan pääsivät tällä kertaa vihervarpunen ja mustarastas, joista vihervarpunen havaittiin ensimmäistä kertaa tänä talvena. Yksinäinen keltasirkku päätyi tällä kertaa edustamaan koko laumaansa. Pulujen määrä vaikuttaisi kohtuullistuneen hieman viime talvesta, vaikka haukka on toki tervetullut vieras tänäkin talvena (kunhan ei söisi suihinsa sepelkyyhkyä). Laskentaoperaatio vahvisti käsitystämme siitä, että tämä talvi on meillä varsin tavallinen lintutalvi. Silti tiedot on hyvä tallentaa, sillä tavallisuudellakin on taipumusta muuttua ajan myötä.

2 kommenttia:

Bamiella Josko kirjoitti...

Meidän talon pihassa on linturuokinta kielletty. Joten se siitä bongauspäivästä! :( Tilhet käyvät pihan pihlajassa aika ajoin. Tänään niitä en ole nähnyt.

Saara R kirjoitti...

Ensi vuoden varalle: lintuja ei ole pakko bongata kotipihalta, tai edes ruokinnalta. Monet lintuyhdistykset järjestävät yleisölle bongaustapahtumia, tai sitten voi mennä vain johonkin mukavanoloiseen paikkaan katsomaan, josko lintuja näkyisi.

Tilhiä on täälläkin näkynyt kylillä, mutta meidän pihassa olen nähnyt niitä vain kerran sinä aikana kun ollaan täällä asuttu.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments