Talven hiljaisuuden saapuessa / As the Wintery Silence Arrives

Kysymyksiä ja vastauksia on vielä muutama jäljellä, mutta nyt on aika levähtää pesäpäivien verran. Joulutervehdykseksikin sopii tämä kuvapostaus hiljentyvän Pientilan seudulta.

This photo post is my little Season's Greetings for you, Dear Readers.

 photo DSCN9508.jpg

Ehdimme tänäkin vuonna menneen ajan joulumarkkinoille. Ostin sieltä perinteiseen tapaan sen verran suomenalmmasvillalankaa. Nyt näyttää siltä että lankavaraston loppulukemiksi tältä vuodelta kertyy miinusta aika tarkalleen kilon verran, eli ei kovin paljon. Onneksi se kilo on ongelmapuuvilloista pois. Puoliso löysi markkinoilta lammashatun. Tarpeeseen tuli.

We visited Lohja's Christmas Fair earlier in December. As usual, I bought some lovely Finnsheep yarns. DH bought this handmade shearling hat that became immediately a favourite.

 photo DSCN0188.jpg

Lintulauta on talven tärkein viihde-elementti. Eräänä lumisena aamuna huomasimme jonkun unohtaneen häntänsä laudan päälle.

Bird feeder is where all the action takes place during the winter months. On one snowy morning we noticed that someone had forgotten his tail on the feeder.

 photo DSCN0192.jpg

"Minä! Tää on mun häntä!". Hännän omistaja löytyi onneksi pian eikä tarvinnut alkaa väsäämään lähikaupan seinälle ilmoituslappua.

"Me! It's my tail!" Luckily, the owner was found quickly and we didn't need to start making inquiries.

 photo DSCN0214.jpg

Joka vuosi lintulautakauden alkaessa meillä on mietitty, joko tuleva talvi on sellainen jolloin aivan uusia lajeja ei enää ruokinnallemme eksy. Se talvi ei kuitenkaan koittanut vielä tänäkään vuonna. Puluparven jatkoksi ilmaantui eräänä päivänä sepelkyyhky. Niitä ei pihallamme olla ennen tavattu. Sehän on olevinaan vähän parempia lintuja olkoonkin, ettei se oikeasti ole pulua harvinaisempi.

Every year as we start the feeder, we wonder whether this is the winter with no new species. This winter wasn't that yet. A common wood pigeon arrived to our feeding. It's supposed to be a bit "better pigeon" than our plentiful domestic pigeons, though in fact it is just as common. But still new to our feeding!

 photo DSCN9529.jpg

Eilisaamuna täällä oli vielä mustaa, mutta päivällä lämpötila painui nollan alle ja alkoi tulla lunta. Tänä aamuna minua tervehti ulko-oven avatessani näin kaunis näkymä.

Yesterday morning this was still a wet and dark place, but during the day the temperature dropped and it started to snow heavily. This is the beautiful view that greeted me this morning as I opened the front door.

 photo DSCN9540.jpg

Talviviidakko.

Have you ever wondered what a jungle would look like after a heavy snowfall? Like this.

 photo DSCN0226.jpg

Käsityönurkassa minulla on työn alla sormikkaat, kun menin hukkaamaan sellaisen reissussa. Sen valmistuttua minulla on taas vakaa aikomus uppoutua ristipistoihin. Gracious Era on edistynyt viime kuukausina paljon, mutta sen kuvaaminen sisällä vuoden pimeimpään aikaan ei ollut ihan helppoa. Näkee tuosta nyt sen että edistytty on, eikä puoliväliin ole enää pitkä matka. Tämä on ollut hyvä ristipistovuosi.

I am actually working on a pair of new gloves right now, after losing one. Once it is finished, though, I am planning to enjoy some cross stitch time. I have made a lot of progress with Gracious Era lately, and it's starting to get close to the halfway mark. The photo didn't turn out too well, though, so no great beauty here. Just progress.

 photo DSCN9515.jpg

Talven sininen ja valkoinen hiljaisuus on jo laskeutumassa Virkkalaan. Keittiössä on kuitenkin usein vilkasta kun Puoliso ja Kola leikkivät iltaisin keittiön lattialla, syövät yhdessä iltapalaksi banaania ja puhuvat poikien juttuja.

Blue and white wintery silence is falling over Virkkala as I finish this post, but in our kitchen, the mood is often quite lively as DH and Koksu entertain each other. In the evening they play in the kitchen, have some banana for an evening snack and talk about manly stuff.

posted under , , , |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Thank you so much for this fun and interesting post, and for the English. I do enjoy these very much. Nice hat! I bet that is very warm.

Saara R kirjoitti...

You're welcome! The hat is definitely a winner.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments