Päivän lista: Asioita jotka uhkaavat avioliittoni arvokkuutta

Ajankohtaisessa keskustelussa on taas pohdittu kovasti, miten avioliiton tasa-arvoistaminen voisi uhata kunniallisten heterokansalaisten liittoja. Tämän kunniaksi, ja vähän senkin kunniaksi että kahdeksas hääpäivä on jo ovella, tein pienen kartoituksen asioista jotka saattavat uhata avioliittoani ja käsityksiäni avioliittoinstituution arvokkuudesta.


      1. Avioeropapereiden toimittaminen käräjäoikeuteen
Ei tarvinne pidemmälti perustella. Tämä on ylivoimaisesti pahin uhka avioliitolleni. Niin kauan kun vain jätämme avioeropaperit toimittamatta, voimme törttöillä miten vain ja pysyä silti naimisissa.

2. Puhumattomuus ja mykkäkoulut. Addiktiot, vakaviin rikoksiin syyllistymiset, hulluksi tuleminen, viidentoista rakastajan haaremi ja muut vastaavat vastoinkäymiset eivät taio allekirjoituksia avioeropapereihin, mutta saattavat nostaa houkutusta niiden allekirjoittamiseen. Puhuminen, sopiminen, kärsivällisyys ja tavallisten vastoinkäymisten ennakoiminen miettimällä pelisääntöjä jo etukäteen sen sijaan ovat ihmelääkkeitä joiden avulla suuretkin ongelmat voidaan ratkaista. Tähän uhkaan olemme jo vastanneet kieltämällä mykkäkoulut ja huolehtimalla siitä että meillä on yhteistä aikaa ja juttuhetkiä.

      3. Se että viranomaisten kelpuutettua liittoni joku vierasuskoinen änkyrä tulee kertomaan minulle, mikä minun perheeni on, miksi se on olemassa ja miten meillä varmaan eletään
Kohdat 4-6 yksilöivät tämän asenteen ärsyttävimmät ilmenemät.

      4. Se että joku nostaa lasten hankkimisen avioliiton perimmäiseksi tarkoitukseksi
Se on aivan todella loukkaavaa ihmisille jotka menevät naimisiin sillä puheella että lapsia ei yritetä. Voin vain kuvitella, miten tuskallinen tämä asenne on niille pareille jotka jäävät lapsettomiksi vastoin tahtoaan, sekä niille pareille jotka avioituvat vanhemmalla iällä. Ei, arvon änkyrät, avioliitossa on kysymys lastenkasvatuksesta suunnilleen yhtä paljon kuin sukujen välisistä talous- ja valtaliittoumista. Eli voi sillä jotakin tekemistä olla, jos niin on sovittu, mutta koittakaa nyt painaa kaaliinne että lasten hankkiminen ja kasvattaminen eivät ole automaattisesti avioliiton lähtökohta, perimmäinen tarkoitus tai olemassaolon oikeutus.

      5. Se että joku tulkitsee kaikki heteroavioliitot kannatuksen ilmaukseksi oman uskonsa moraalinormeille
Vielä kerran rautalangasta: meidän, kuten monien muidenkin suomalaisten liitto perustuu siviilikaavaan, niillä lisäyksillä joita olemme siihen keskenämme sopineet. Aivan erityisen ärsyttäviä ovat ne änkyrät jotka väittävät onnellisen avioliiton salaisuuden olevan änkyräisten moraalinormien kunnioittaminen. Höpö pöp pöö.

      6. Se että joku änkyrä käyttää avioliittoani syrjinnän puolustamiseen esimerkiksi väittämällä että tasa-arvoinen avioliittolaki uhkaisi sitä
Minun avioliittoni on niin hieno etteivät homojen tekemiset häiritse sen onnea tippaakaan. Ainoastaan omat ja Puolison edesottamukset voivat sitä horjuttaa. Jos jonkun avioliitto on hauraampi, surullinen juttu! Suosittelen ratkaisuksi terapiaa, en vieraiden ihmisten syrjintää. 

      7.  Ihmiset jotka suhtautuvat julkisesti avioliittoon hyvin kevytmielisesti
Tämä ärsyttää ja voi heikentää avioliittoinstituution yleistä arvostusta- olkoonkin että kannatan jokaisen oikeutta järjestää omat perhesuhteensa toisten täysivaltaisten ihmisten kanssa kuten parhaaksi näkee. Ehkä olisin iloinen, jos ihmiset vain välillä harkitsisivat vähän…

     8. Syrjintä
Ajatus siitä että avioliittoinstituutio on turhake joka pysyy pystyssä vain moraalisesti arveluttavia keinoja viljelemällä, kuten syrjimällä, loukkaa käsitystäni avioliiton arvokkuudesta. Kuvitelma siitä että avioliitto on muuttumaton instituutio on instituution muumioitumista, sillä instituutiot ja rakenteet jotka eivät muovaudu ja pysty löytämään merkityksellisyyttään muuttuvassa maailmassa ovat tuomittuja vähitellen menettämään merkityksensä ja kuolemaan. Ajatus siitä ettei avioliitto pärjää nykymaailmassa vain hyvällä, vain oman erinomaisuutensa voimalla, on minusta instituutiota halventava. Käsitys siitä että rakkaus ja halu ottaa vastuuta läheisistään ovat tässä maassa kehittyneet sellaiseksi epidemiaksi jota valtion pitää rajoittaa vaikka lainsäädännön keinoin, tuntuu totaalisen pimeältä. 

posted under , , |
Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments