Käsityönurkan tunnelmia

Tänään on ollut taas sellainen päivä että olisi tehnyt mieli useammastakin syystä allekirjoittaa irtisanoutumisilmoitus ihmiskunnasta ja ryömiä sängyn alle pölyisten pehmolelujen seuraan. Mutta jos nyt en kuitenkaan. Jos taas koittaisin miettiä omaa, pientä ja valoisaa elämääni ja asioita jotka sitä sulostuttavat. Kuten käsitöitä, joista en ole taas hetkeen blogannut. Jospa huolehtisin loppuillan itsestäni, ja jatkaisin maailmanparantamista vasta huomenna työajalla.

Kutomo on muuttunut varsinaiseksi Joulupukin pajaksi. Kaikissa kangaspuissa on loimet ja ilmassa on suuren ahkeroinnin tuntua. Minulla on työn alla 15 metrin pätkä mattolointa. Kun ei keittiön laittaminen näytä olevan vieläkään loppu. Huomasin, että vanhaa, vaaleanharmaata lattiaa varten kutomani matot näyttivät kamalilta vasten uutta lämpimänruskeaa lattiaa. Siis ei kun kutomaan uudet matot, ja vielä vaihtomatot päälle. Jos keittiö olisi sen urakan jälkeen ihan valmis?

Kotosalla lankavarastonkuluttajaiset sujuvat tavalliseen syksyiseen tapaan. Marraskuusta tulee toinen perättäinen kuukausi jona kirjanpitoni näyttää plussaa. Kun syksy alkaa pimentyä, on lankakauppojen pehmeitä, värikkäitä houkutuksia mahdotonta vastustaa. Voi olla, että plussaa tulee vielä joulukuussakin, sillä olen ajatellut ostaa joulumarkkinoilta vähän lisää villalankoja. Onneksi varastokirjanpito on kokonaisuudessaan vielä yli 1700 grammaa miinuksella. Ja ongelmapuuvillalankoja on kulunut ihan muutamaa grammaa vaille kilo! Lankavarasto siis kutistuu hyvin verkkaisasti, mutta siistiytyy nopeammin. Mikä toki onkin se tärkein juttu.

Tänä iltana täytyy kuitenkin tehdä ristipistoja. Sillä tänään on ollut taas Sellainen Päivä, ja ristipistoilla on ihmeellinen taikavoima saada maailma tuntumaan täydelliseltä paikalta. Loppuillan ohjelmassa on siis takanvahtimisen lisäksi annos laatuaikaa Gracious Eran seurassa. Sitä pistellessä on mukava odotella vuoden ensimmäistä kunnon lumisadetta ja unelmoida kauniista talvesta. Mieli keskittyy, sitten rauhoittuu. Maailma jossa on tilaa ja aikaa laskea pieniä pistoja, ei ole ihan toivoton paikka. Jos lumi ei aivan valloita puutarhaa lähipäivinä, siellä olisi vielä pari pientä tehtävää. Jos valloittaa, ne saavat odottaa. Joka tapauksessa vuoden paras käsityöaika on aluillaan.

posted under |

2 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Ihania ristipistoiltoja, Saara! Minäkin olen ottanut kutimet esiin ja yritän pitää pääni järjestyksessä niiden avulla. Tosin melko huonolla menestyksellä: istuin tiistaina junassa Seinäjoelta Helsinkiin ja neuloin sukkaa. Tuli kantapään aika ja eikun hommiin. Muutaman rivin päästä aloin ihmetellä, että tässä on nyt jotain outoa ja selvisihän se: olin aloittanut kantapääkavennukset suoraan varresta tekemättä ensin kantalappua. Mutkat vaan suoriksi :)

Saara R kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Sopiva käsityöprojekti on kyllä tehokas pään järjestyksessä pitäjä.

Tukiopetusta on tarjolla, jos joudut suurempiin vaikeuksiin neuleidesi kanssa. :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments