Pari kiinnostavaa kirjoitusta

Tänään ohjelmassani on sen verran omenasoseen keittämistä, että pistän vain jakoon pari mielenkiintoista kirjoitusta. Viihtykää!


Miten niin feministit eivät välitä miehistä? Pitkässä mutta hyvässä kirjoituksessa kartoitetaan miehiin kohdistuvia epätasa-arvoisia kulttuurisia odotuksia. Kuulostivat tutuilta, ja luettuani kirjoituksen minua alkoi todella häiritsemään, miten nimenomaan miesasiamiesten kirjoitukset tuntuvat vahvistavan näitä miesvihamielisiä stereotypioita. 

Joshua Becker on puolestaan listannut seitsemän syytä jotka houkuttelevat ostamaan yli tarpeen. Listan luettuani mietin, että vaikkei turha kuluttaminen vastaakaan syviin tarpeisiimme, tilanteesta tekee pirullisen juuri se että shoppailu kuitenkin tavallaan toimii. Tietynlaisten ihmisten silmissä on kiinnostava, uskottava ja arvostettava jos ostaa paljon ja kallista- paljon vaikeampi on ymmärtää, etteivät nämä ole välttämättä sellaisia ihmisiä joien mielipiteistä olisi viisasta välittää. Toisinaan ostamisesta saa mielihyvää, nimittäin silloin kun ostaa tarpeellista, käytännöllistä, kestävää, kaunista ja kohtuullista -mikä voi johtaa näiden tunteiden etsimiseen ostamisesta silloinkin kun mitään ei puutu eikä tunne siten ole ostamalla saavutettavissa. Ja niin edelleen. Tolkku ei aina ole helppoa!

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments