Mihin filosofeja tarvitaan työelämässä

Tätä aina välillä ihmetellään, joten minäpä kerron nyt.

Filosofeja, tarkemmin sanottuna ympäristöeetikoita (jollainen siis itse olen) tarvitaan kipeästi esimerkiksi siihen, ettei julkisuudessa jonakin kauniina päivänä enää nähtäisi tällaisia ajatuskukkasia joita löysin Iltalehdestä.

"Jos lainsäädännön minimitaso vedetään tiukalle, on vapaaehtoiset toimet typistetty minimiin, emmekä pysty enää hyödyntämään laatujärjestelmää kilpailussa Euroopan markkinoilla. Lypsypuolella on tehty hyvää työtä, innovaatioita ja investointeja eläinten hyvinvoinnin kohentamiseksi.Tämä työ pystytään hyödyntämään kilpailukyvyn parantamisessa ja eurooppalaisessa elintarvikekaupassa, mikäli eläinsuojelulakia ei tiukenneta tasolle, mikä meillä on jo vapaaehtoisesti hoidossa."

Jos tämänkin hengentuotteen olisi lukenut ympäristöeetikko, hän olisi voinut kertoa esimerkiksi, ettei lakisääteisen minimitason nouseminen ole minkäänlainen este tuotantoeläinten olojen vapaaehtoiselle parantamiselle. Lakisääteisen minimitason toteuttaminen vain on pakollista kaikille, mukaan lukien niille maataloustuottajille jotka mielellään kohtelisivat eläimiään kehnosti. Ne jotka haluavat erottua eettisellä erinomaisuudellaan, voivat yhä vapaasti tehdä niin pitämällä eläimiään vieläkin paremmin. Kyllä te, arvoisat eettisesti valveutuneet maataloustuottajat, varmasti jotakin keksitte vaikka eläinten kaltoinkohtelun mahdollisuuksia pikkuisen rajoitettaisiinkin. Siis siinä tapauksessa että todella olette eettisesti valveutuneita.


Ympäristöeetikko olisi voinut myös etukäteen kertoa, että on loogisesti ristiriitaista sanoa etteivät eettisyys ja taloudelliset arvot ole vastakkaisia ja seuraavassa lauseessa puhua näiden yhteensovittamisesta joka vaatii taitoa. Yhteensovittaminen kun on yleensä vaikeaa vain asioille jotka ovat jollain tavalla vastakkaisia. Miten tämä nyt siis menikään? Onko vaatimus eettisestä kestävyydestä MTK:lle ongelma vai eikö se ole? 

Taidanpa lopettaa uutisten lukemisen tältä viikonlopulta ja alkaa valmistautumaan kahvilaretkeen tyttöjen kanssa.

posted under , , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments