Marrasaikaa päin

Aamulla heräsin ja tunsin sen luissani: marrasaika on saapunut. Kuulaat syyspäivät olivat tehneet tilaa tihkuiselle harmaudelle ja navakka tuuli oli puhaltanut puut lehdettömiksi. Aamuteellä selvisi että olimme molemmat nähneet yöllä painajaisia. Muitakin merkkejä uudesta, häijystä ajasta alkoi ilmaantua päivän edetessä. Seuraavista viikoista tulee tänäkin vuonna sinnittelyä.

Marrasaikaa ei voi välttää, eikä sen mukanaan tuomiin eeppisiin vastoinkäymisiin voi yleensä varautua. Sitä mukaa kun vuodet ovat tuoneet mukanaan uusia syitä pelätä synkkiä viikkoja ruskan ja ensilumen välissä, olen myös oivaltanut hitaasti että näissäkin viikoissa voi olla valoa, lämpöä ja hyvinvointia- mutta vain sen verran kuin niitä pystyy itse luomaan. Nyt mitataan sekin, mitä kuluneen vuoden aikana on opittu itsestä huolehtimisesta, tyytyväisyydestä, arvokkuudesta ja valona olemisesta. Marrasaika voi olla julma, mutta minä voin olla urhea.

Siispä koitan löytää loppuvuoden kiireisestä kalenterista aikaa myös mukaville menoille ja tehtäville (toki muistaen, että jos ebola iskee tai katon läpi putoaa meteoriitti, sellaiset suunnitelmat menevät uusiksi.) Lämmitän tuvan puilla ja ostan leikkokukkia, sytyttelen kynttilöitä, keitän teetä ja leivon. Heitän värikkäämpää päälle, ja lisää värejä käsitöihin. Etsin ja tarkkailen hyviä hetkiä ja pieniä syitä tuntea kiitollisuutta ja rauhaa. En hetken mielijohteesta vaan määrätietoisesti kuin reseptilääkkeensä nauttiva potilas. Kunhan seuraavista viikoista jotenkin selviydytään, seuraavaan marrasaikaan on kokonainen vuosi.


posted under |

2 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Kirjoitin jääkaappini oveen viestin: Ole valo! Kiitos, Saara!Luin myös tuon aiemman postauksesi valona olemisesta, joka oli päässyt ohitseni; uskomattoman viisasta tekstiä.

Saara R kirjoitti...

Kiva kuulla! Valona olemisen opettelu on taas ajankohtaista, pitäisi ehkä jossain vaiheessa miettiä onko vuoden aikana oppinut siitä mitään.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments