Varhaiskekri / Early Kekri

Slaavilaista teemaviikkoa seurasi keittiössä haudutuspatateemaviikko. Haudutuspata on herättänyt teissä sen verran kiinnostusta, että innostuin kokeilemaan uusia reseptejä urakalla. Ja syntyyhän siinä monenlaista.

Theme weeks have arrived again into my kitchen. Latest was crock pot theme week, inspired by you, my blog readers. I tested some new recipes, and everything turned out well.

 photo DSCN8768.jpg

Seesamikanaa, seuranaan seesamiöljyllä maustettua parsakaalia ja riisiä. Kanansyöjän omatunto on muuten kevenemään päin, sillä tuoretta luomubroileria on tullut myyntiin ainakin Prismoihin ja S-marketteihin. Kallista se tietysti on, mutta hintaero riistobroileriin on hyvin perusteltu.

Sesame chicken with broccoli and rice.

 photo DSCN8772.jpg

Italialaista kasvispataa parmesanlastujen kera.

Italian vegetable stew with parmesan.

 photo DSCN8775.jpg

Nyhtöpossupurilaisia! Hampurilaiset eivät ole meillä pikaruokaa, kun olen tottunut aloittamaan niiden tekemisen sämpylöiden leipomisesta. Possu kypsyi mureaksi haudutuspadassa kahdeksassa tunnissa. Hampparin sisällä on possun ohella coleslawia.

Pulled pork hamburgers. Hamburgers are not fast food around here, since making them begins from baking the rolls. Pork cooked for 8 hours and the result, served with coleslaw and fresh hamburger buns, was delicious.

 photo DSCN8815.jpg

Flunssakausikin tuli aloitettua ja reippailu vaihtui toviksi ristipistoihin. Nyt työn alla ovat taas pionit. Työ on edennyt vauhdikkaasti, siis ristipistojen mittapuulla.


I had a mild cold and got some extra cross stitch time. I'm back with peonies, and have made quick progress. "Quick" in cross stitcher's standards, anyway.

 photo DSCN8816.jpg

Puoliväli lähestyy!

Soon I've completed the first half of this project!

 photo DSCN8297.jpg

Keittiössä Kokkelis lähestyy tunneliaan. Keittiön kunnostus on nyt viimeisintä silausta myöten valmis, kun puuhellakin sai uusia kittauksia. Hauskinta keittiössä on yhä kanikaveri joka osallistuu puuhiimme silloin kun leikkimiseltä ja nokosiltaan kerkeää.

In the kitchen, Kola is approaching his tunnel. New kitchen is very nice, but a kitchen rabbit makes it a really fun place. He participates in whatever we are doing, unless he's busy playing or napping.

 photo DSCN8797.jpg

Lohjansaaressa oli viikonloppuna kekrijuhlat. Seuraintalon pihamaalle oli rakennettu komea kekripukkikin. Maailma tuntui hetken vallan täydelliseltä.

This weekend people of a nearby village, Lohjansaari, arranged a Kekri feast. For a  moment, the world felt like a pretty perfect place in my Pagan heart.

 photo DSCN8801.jpg

Ohjelmassa oli pihapelejä, leivontakilpailu, lampaankeritsemisnäytöksiä ja muita hauskoja aktiviteetteja. Kojuista sai ostaa lähiseudun tuotteita kuten kasviksia, leivonnaisia ja hunajaa. Monet järjestäjät olivat pukeutuneet vanhaan tyyliin. Minä pukeuduin tietysti Projekti 333-tyyliin. Käsityöihmisenä innostuin kurpitsan kaivertamisesta.

There were games, a baking contest, sheep shearing shows and other fun activities. There were stalls that sold produce of the area, such as vegetables, baked goodies and honey. Many people were dressed in old style. I was dressed in Project 333 style. Here I am carving a pumpkin.


 photo 65cc144c-de70-4f12-9692-45dac79ce5a2.jpg

Hieno tuli.

Not bad!

 photo DSCN8811.jpg

Nämä kolme pientä kaunista kananpoikaa olisivat olleet myytävinä. Muistin, että minullakin olisi tuossa yksi pieni kanala odottamassa kunnostusta ja sähköistystä.

These three pretty little chickens were also for sale. I remembered that I too have a chicken coop waiting for repairs and electricity.




posted under , , , , |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Your cross stitch it beautiful! And I love the idea of adding sauerkraut to the pulled pork sandwich on a homemade bun. Yummy! I am sorry I didn't reply about any crockpot recipes. I really don't have a specialty. I make soups, and sometimes cook a whole chicken with potatoes, onion, and carrots. I make some sourdough bread in there too, that I like very much. It is on my blog ("The easiest bread") but it is a bit too tough for Jim to eat. What a wonderful day you had with others in the community!

Saara R kirjoitti...

Thanks!

The hamburged didn't have sauerkraut in it, just homemade coleslaw.

I don't have many special crockpot recipes either, yet. Many of our old favorites like soups and stews have adapted easily for crockpot cooking.
I don't bake whole breads, just rolls since they are easy to use in a small family.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments