Projekti 333, viikko 11: Kesästä syksyyn / Project 333, week 11: From Summer to Fall

Usvaiset aamut, sienet ja syksyn lehdet. Vuodenaika on vaihtunut, niin kuin se projektikauden aikana väistämättä tekee. Projektivaatekaappini on osoittautunut onnistuneeksi. Miettiessäni keksin muutaman syyn, joiden listaamisesta on ehkä iloa niille jotka vasta suunnittelevat Syksyn projektivaatelistaa.


1. Kerrospukeutuminen
Vähempi määrä vaatteita riittää pidemmälle, jos toimii kerrospukeutumisperiaatteella. Kesäkauden vaatekaapissakin on ollut hyödyllistä, että kesäisiä vaatteita on voinut yhdistellä myös syksyisemmiksi asuiksi.
Kylmän vuodenajan kerrospukeutujille voi olla iloa siitäkin, ettei aluspukeutumista lasketa mukaan. 

2. Sateeseen varautuminen
On aina turvallista olettaa, että jossain vaiheessa projektikautta on sateista. Kulunut projektikausi on ollut melko kuivan sään aikaa. Silti vedenpitävä takki ja kurasäitä sietävä hame ovat olleet hyödyllisiä osia. Niiden jotka laskevat kengät mukaan 33:een, kannattaa myös valita ainakin yhdet sadesäälle sopivat kengät. Minimalismi on paljon hauskempaa kun on kuiva ja lämmin.

3. Epätyypilliseen säähän varautuminen
Yleensä Suomessa mahtuu 3 kuukauden ajalle myös jakso keskimääräistä kylmempää tai lämpimämpää säätä. Kannattaa miettiä, mitä päälleen laittaa jos niin käy. Kesäiseen vaatekaappiini on mahtunut hyvin villainen twinsetti. Se on lämmin, mutta erikseen käytettynä osat ovat sopineet hyvin kesäkauden vaatevarastoon.

4. Tylsistymisen ehkäisy
Pieneen vaatekaappiin ei mahdu turhuuksia, mutta tylsistymistä ehkäisevät osat eivät ole turhuuksia. Tärkeimmät hyvänmielen tuojat kannattaa ottaa mukaan.

Misty mornings, mushrooms and falling leaves. The season has changed, as it typically does in Finland during a 3-month period. My Project wardrobe has worked well. I came up with a few things I did right while selecting things for my wardrobe. Maybe sharing these tips will help someone planning for the next season, which is only a couple of weeks away.

1. Layering
Less is more if one plans layered outfits. Even during Summer season, I have benefitted from having been able to combine summery clothes into more fall-appropriate outfits. For those doing their project during colder seasons it is good to remember that according to Project rules, underwear doesn't count.

2. Rain preparedness
It's safe to assume that at some point during the Project season, it is going to rain. My project season has been rather dry. Still, it's been good to have a rainproof coat and skirt when needed. Those who include shoes in their 33 items should also choose footwear for rainy weather. Minimalism is much more fun if one is warm, dry and comfortable.

3.Being prepared for atypical weather
In Finland, a typical 3-month period includes at least one period of weather that is significantly hotter or colder than usual. It's good to have something to wear during such time. My summery wardrobe contained a woolen twinset. It is warm, but worn separatedly the pieces have been useful in a summery wardrobe.

4. Boredom prevention
A small wardrobe doesn't accommodate many unnecessary items, but items that prevent boredom are not unnecessary. It's wise to include some feel-good items. 

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments