Projekti 333, 6.viikko: Eleganssi on kieltäytymistä * 10 /Project 333, week 6: Elegance is refusal * 10

Eleganssi on kieltäytymistä.

-Coco Chanel-

1. Eleganssi on kieltäytymistä itseinhoisesta ajattelutavasta jonka mukaan kauneudentavoittelu on varattu toisenlaisille, jotenkin paremmille ihmisille eikä minunlaiseni ihminen voi tavoitella arkista kauneutta. Se on kieltäytymistä ajattelemasta että olen sellaiseen aivan väärän näköinen/ikäinen/kokoinen, ettei se jotenkin sovi elämäntapaani, taloudelliseen tilanteeseeni eikä auta minua sulautumaan matalamieliseen massaan, ja myönteistä suhtautumista siihen että jos haluan, minäkin voin viljellä kauneutta arjessani mahdollisuuksieni mukaan.

2. Eleganssi on kieltäytymistä osallistumasta vulgaarin, levottoman, räikeän ja halvan maailman rakentamiseen omilla arkisilla valinnoilla.

3. Eleganssi on kieltäytymistä uskomasta että arjen kauneus on turhuutta, ylellisyyttä johon vain harvoilla on varaa, tai jotenkin moraalisesti arveluttavaa. Se on uskoa siihen että rakkaus kauneuteen asuu ihmisyyden ytimessä.

4. Eleganssi on kieltäytymistä uskomasta, että vaatekaappini on epätäydellinen, tylsä ja tyylitön jos sieltä ei löydy kaikkia kaukaisissa maissa elävien vieraiden ihmisten välttämättömyyksiksi nimeämiä vaatekappaleita, sesongin trendivaatteita tai koko sateenkaaren värikirjoa. 

5. Eleganssi on kieltäytymistä uskomasta että tyylikkyydessä on kysymys ennen muuta varakkuudesta, kerskakulutuksesta tai statuskilpailusta. 

6. Eleganssi on kieltäytymistä olemasta kävelevä mainoskyltti joka vielä maksaa siitä huvista että saa kantaa kirkuvia logoja ja vieraiden nimikirjaimia.

7.Eleganssi on kieltäytymistä uskomasta että tyylikkyys edellyttää jatkuvaa uuden ostamista ja toisaalta hyvien vaatteiden poisheittämistä. Se on kieltäytymistä uskomasta että ollaksemme tyylikkäitä meidän on jatkuvasti "löydettävä" itsemme uudelleen.

8. Eleganssi on kieltäytymistä ajattelemasta että vaatteet tekevät miehen tai naisen ja arvon antamista hyville tavoille, huomaavaisuudelle, viisaudelle ja mielenrauhalle.

9. Eleganssi on kieltäytymistä epäaitoudesta. 

10.Eleganssi on kieltäytymistä kompromisseista ja hetimullenyt-asenteesta ja kärsivällisyyttä etsiä juuri sopivaa.

Millä tavalla jatkaisitte listaa?

Tällä viikolla olen Coco Chanelin viisauksien miettimisen lisäksi tullut siihen tulokseen, että voisin saada projektivaatekaapin kasaan elokuun aikana ja viettä syyskuun samanlaista projektikautta kuin kaikki muutkin. Sillä mielellä, lisäsin projektivaatekaappiin pari uutuutta:

24. musta trikootakki 
25. burgundi toppi
26. roosa pusero


Elegance is refusal.

-Coco Chanel-

1. Elegance is refusal of self-hatred that says beauty is for other people who are somehow better than I am and that someone like me has no business cultivating it. It is refusing to think that my appearance, body type or age are wrong, or that cultivating everyday beauty doesn't suit my lifestyle or financial situation or doesn't help me to blend in the mass. Instead, it is a positive attitude that if I so choose, I too can cultivate beauty in any and every way I can.

2. Elegance is refusal to participate in creation of a vulgar, restless, loud and cheap world.

3. Elegance is refusal to believe that beauty is vanity, or a luxury that only few select people can afford, or somehow morally questionable. It is believing that love for beauty lies in the heart of humanity.

4. Elegance is refusal to believe that my wardrobe is incomplete, boring and dowdy if it doesn't contain everything that strangers living in distant countries declare "wardrobe essentials", the latest fads, or every color of the rainbow.

5. Elegance is refusal to believe that stylishness is mostly a matter of money, overconsumption or status competition.

6. Elegance is refusal of being a walking billboard who is happy to pay for the privilege of displaying loud logos or initials of strangers.

7. Elegance is refusal to believe that stylishness requires endless buying and throwing away good old clothes, or requires constant reinventing of self.

8. Elegance is refusal to think that clothes make a man or a woman, and valuing good manners, kindness, wisdom and peace of mind.

9. Elegance is refusal of fakeness.

10. Elegance is refusal to compromise and Iwantitallnow-attitude, and having patience to seek and find things that are just right.

What would you add to this list?

In addition to pondering wisdom of Coco Chanel, I have decided to complete my wardrobe during August and spend September wearing things on my Project list (like everyone else). With that goal in mind, I added some items to my Project wardrobe.

24. black coverup
25. burgundy top
26. rose blouse


MUOKS, muutettu otsikko sen mukaan että keksin vain 10 kohtaa...

4 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

How very interesting and inspiring! I particularly like this: "It is believing that love for beauty lies in the heart of humanity." I believe that.

Saara R kirjoitti...

Thanks for your kind words! :)

mea salo kirjoitti...

Mahtavia oivalluksia, kiitos! Olen löytänyt ilon pukeutumiseen vasta kun aloin juuri tuunata vaatteita.

Saara R kirjoitti...

Kiva että tykkäsit! Itse tekeminen ja tuunaaminen on kyllä loistava tapa saada juuri mieleistä päällepantavaa.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments