Kakkumaakarin elämästä

Toisia tämän linkin takaa löytyvät pieleen menneet hääkakut huvittavat ja hirvittävät. Minussa moni kakku herätti lisäksi myötätuntoa. Mieleen tulee määrätty joulukakku sekä pari räpellystä joita Puolisonkaan kuvaanjanlahjat eivät pelastaneet. On lohdullista muistaa, ettei muidenkaan kakkumaakareiden sormista lähde pelkkiä mestariluomuksia.

Oman haparointini pääsyy on harjoituksen puute. Minulla on vuodessa vain muutama tilaisuus harrastaa kakkutaiteita. Siinä ei ehdi kehittyä rutinoituneita otteita, ja muutenkin osaamista karttuu hitaasti. 

 photo DSCN8390.jpg

Tällä kakulla kuittasin kaikki kesän aikana juhlimatta jääneet pienet merkkipäivät. Vaalean kakkupohjan täytteenä oli mansikkasosetta ja vaniljarahkaa. Koristeeksi läjä marjoja sekä puutarhasta että torilta, ahomansikan lehtiä ja mahdollisesti vähän liikaa huvittelua lehtityllalla.

Joskus kommenttilaatikossa joku ihmetteli, miten tehdään tässäkin kakussa esiintyvää jämäkkää kermavaahtoa. Se on onneksi yksi niistä asioista jotka olen oppinut.

Kuvan kakun kuorruttamiseen kului kului 2 purkkia Flora Vispiä ja vajaa desi vaniljakreemijauhetta. Niitä vatkataan sähkövatkaimella täydellä teholla julmetusti, eli kunnes vaahto näyttää valmiilta, ja sitten vielä hetki. Jos on epävarma, voi tehdä koepursotuksen. Valmis vaahto näyttää suunnilleen tuolta kuin kuvassa, eli kermasta saa pursotettuja teräväreunaisiakin kuvioita jotka pitävät muotonsa. Vaahtoa on parasta tehdä reilusti, pursotukset ovat vaahtosyöppöjä.

Kerman levittämisessä kakun päälle ja reunojen pohjustukseksi tarvitaan tavallisen veitsen lisäksi leivontatarvikekaupasta saatava palettiveitsi. Veitsellä saa levitettyä kerman sivuille ja yksityiskohtiin, päällyksen tasainen pinta on tehty palettiveitsellä.

Kerman pursottaminen on välineurheilua. Onnistumisen edellytykset ovat tukeva vaahto ja kunnolliset välineet. Markettikamoilla ei saa aikaan kunnollista jälkeä (kokeiltu on...), vaan operaatiota varten on hankittava leivontatarvikekaupasta pursotuspussi ja metallinen tylla. Tähtitylla on monikäyttöisin, mutta leivontafaneilla on tietysti useita tyllia. Pussinsulkijan merkillä ei ole väliä, pääasia että sellainen on. Hyvä pursotuspussi on tukeva ja vakaa käsiteltävä.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että koko touhun on tarkoitus olla hauskaa. Monta kermankäsittelymokaa saa korjattua viisaalla marjojen tai muiden koristeiden asettelulla.

2 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

What a beautiful cake!

Saara R kirjoitti...

Thanks! This one turned out well.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments