Iltalukemista

Seuraavaksi kaksi artikkelia jotka jokaisen englannintaitoisen pitäisi lukea. Ja ehkä kääntää suomeksi, jos vain ehtivät."I will learn at 17 what it takes some people decades to accept: that pretty girls who play to patriarchy and ugly girls who never got asked to a school dance suffer just the same. That the same trick is being played on all of us. There is no way to play the perfect-girl game and win.
The cruellest lie they were told was: "It's what's on the inside that counts." It is not what's on the inside that counts. Perfect girls don't get a day off."

"People of all genders deal with unwanted attention, but women are especially likely to be regarded as resources rather than people. It is unfair, according to many a manbaby I have spoken to, that I’m selfishly hogging my goodies. Such a shame that only I get to be in my body.
“But you’re hot! I’d do you!”
 As a woman who is never “taken,” I am frequently subjected to “buts.” 
“But you’re single!”
“But you’re passably attractive!”
“But you get lots of offers!”
Indeed, how could I be asexual given all that? It just doesn’t compute . . . because women’s sexuality is widely regarded as being about other people. If all the conditions are satisfied—I’m not “taken” and people would “take” me—then there’s simply no excuse for me to avoid dating and having sex.
“But I don’t want to,” I say."

posted under , |

2 kommenttia:

Mieletön migreenikko kirjoitti...

Minulle tuli tästä aseksuaalinaisen kirjoituksesta mieleen se, että koen todella häiritseväksi kun aina lävistysten/tatuointien oton taikka hiusten lyhennyksen yhteydessä tulee kommentteja siitä, että "pilaan" itseni, vähän samalla tavalla kun tämä nainen "menee hukkaan" tms. Tulee mieleen että onko ainoa tehtäväni näyttää keskivertoheteromiehen silmään miellyttävältä sen kustannuksella, että minulla ei enää olisi hyvä olo omassa kropassani ja lookissani vai mistä tämä kumpuaa? Ja aina nimenomaan että älä nyt pilaa itseäsi kun olisit muuten niin nätti tyttö ym. Mitä jos en halua olla "nätti tyttö" vaan haluan olla minä?

Saara R kirjoitti...

Niinpä. Tuo on tuttua minullekin. Sitä paitsi, minusta tatuoinnit, lävistykset ja lyhyt tukka voivat olla kauniita. Olen jopa tavannut miehiä jotka pitävät niistä.
Miksi vain "keskivertoheteromiehen" mielipiteellä on väliä? Miksi se on tärkeämpi kuin oma mielipide tai läheisten mielipiteet kun puheena on oma keho? Kyllä, ulkonäköön sisältyy myös sosiaalinen ulottuvuus...mutta silti!

Tasa-arvossa on vielä paljon edistämisen varaa.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments