Sadepäivän käsityökatsaus

Edellisessä käsityöpäivityksessä pakkasin taas neulelankoja kesäteloille, mutta eiväthän ne siellä pitkään viihtyneet. Ovatkohan viileät ja sateiset jaksot saaneet sisäisen käsityökalenterini vähän sekaisin, vai innostaako entistä tarkempi kirjanpitoni lankaa kuluttavien harrastusten pariin? Ainakin tulevana viikonloppuna saavat langat ja lukemattomat kirjat kyytiä kun menin nyrjäyttämään nilkkani. Minulla ei nyt ole muita vaihtoehtoja kuin lykätä menot tuonnemmaksi, koti- ja pihatyöt Puolisolle ja keskittyä puuhaamaan mukavassa sohvannurkassani. Onneksi haveri ei sattunut tavallisen kahdeksan ja puolen kilometrin lenkkini puolessa välissä, vaan ihan kotinurkalla kompuroin.


Toukokuussa vietin monta onnellista käsityöhetkeä ristipistojen parissa ja aloittelin uusien maalaismekkojen ompelemista. Sitten kuitenkin muistin, että hartiahuivikokoelmastani puuttuu kuin puuttuukin vielä yksi: tummista, neutraaleista sävyistä sommiteltu jokapaikanhuivi. Tummien hyttysten verkon siivittämänä lankavarasto pieneni toukokuussa kokonaiset 353 grammaa, josta suurin osa oli varastossa pitkään muhineita Nalleja. Vuoden aikana miinusta on kertynyt jo yli kilon verran.

Pinotessani lankalaatikoita uudemman kerran silmääni pistivät mielenhäiriössä  hyvästä tarjouksesta pari vuotta sitten hankkimani possunpinkit seiskaveikkakerät. Joku tunika oli ostajalla ollut selvästi mielessään lankamäärästä päätellen, mutta selvästi järki oli palannut päähän ennen neulepuikkoihin tarttumista. Olkoonkin, että lähempi tarkastelu paljasti jälleen että possunpinkkikin sointuu ihonväriini oikein nätisti... Nyt muistin kuitenkin tallettaneeni koneelle kivan raidallisen tunikan ohjeen. Jos yhdistäisin possunvärisiin lankoihini pinkkikirjavaa Polkkaa jota niin ikään hamstrasin reilummin silloin kun sitä vielä sai, sekä valkoista, olisi lopputuloksena sellainen makeansöpö väritys josta voisin pitää paljonkin. Tällä hetkellä tunika edistyy mukavasti, vaikka valkoista lankaa pitikin käydä ostamassa vähän lisää. Se lupailee alkavansa valmiina marrasmasennuksenkarkoittimeksi joka on mukava pukea kurakaudella käytännöllisten mustien ja harmaiden vetimien seuraksi. Ja näin possunpunaisetkin kerät ovat alkaneet huveta.

Menestyksekkääseen lankavarastonsiivoukseeni on kuitenkin luvassa uusia haasteita. Lohjan molemmat lankaliikkeet ovat lopettamassa (toinen etsii vielä uutta yrittäjää, jos sellainen kesän aikana löytyisi). Se tietää laatulankojen loppuunmyyntejä. Voiko sellaista vastustaa, kun tutuksi käyneet yrittäjät pitää kuitenkin käydä vielä hyvästelemässä? Ei voi. Ehkäpä pikku ostosretkellekin kuitenkin on alkukesän neulontainnostuksen jälkeen tilaa...

posted under , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments