Omenankukkajuhlat 2014 / Apple Blossom Party 2014

Lämpömittari osoitti tukevasti hellelukemia. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. On vasta toukokuu, mutta kuitenkin jo kesä.

Up the temperatures went again, high as rooftops. It's May, but it felt like midsummer already.

 photo DSCN7577.jpg

Vain omenapuiden oksat olivat kuin poutapilviä kukkiensa alla. Kahden vastoinkäymisten täyteisen kevään jälkeen meillä oli taas mahdollisuus pitää omenankukkajuhlat, kaikille jotka pääsivät paikalle suhteellisen lyhyellä varoitusajalla.

Only cloudlike shapes were blooming apple trees . After two hard springs, we were once more able to host an apple blossom party for family and friends (that is, for everyone who could show up on a rather short notice).

 photo DSCN7579.jpg

Keväinen puutarha näytti vieraille parhaat puolensa- etenkin kun edeltävä viikko oli pitänyt sisällään huomattavan määrän puutarhatöitä.

Our garden was at its prettiest. Natural beauty combined nicely to a week's worth of hard work.

 photo DSCN7592.jpg

Omenapuiden kukat ovat parhaimmillaan juuri nyt. Ensi viikonloppuna niistä suuri osa on jo poissa.

Apple blossoms are at their best right now. Come next weekend, most of them will already be gone.

 photo DSCN7613.jpg

Tarjoiluista ei oikein saatu kuvia. Kamera taidettiin muistaa vasta kun salaatit, piiraat ja suolapalat oli syöty ja pöytään kannettiin jälkiruokapuolta. Tarjoilussa hyödynnettiin taas oman puutarhan tuotteita yrteistä ja voikukanlehdistä retiiseihin ja raparpereihin. Vaniljakiisselillä ja raparperihillokkeella täytetty ja sokerimassalla päällystetty kriikunankukkakakku oli jotenkin itsestäänselvä valinta keväiseen pöytään. Huomatkaa myös tarjoilun alta pilkottava upouusi poppana, tämän kevään kudonnaisia.

We didn't get good food photos. In fact, I think we remembered to take photos only when it was time to serve the cakes. Once more, we served dishes that featured garden products from herbs and dandelion leaves to radishes and rhubarb. Damson plum blossom cake was a self-evident dessert choice. 

 photo DSCN7600.jpg

Hedelmäkakussa oli mangotäyte. Päällysteenä on peruskreemi, limelohkoja, tuoreita aprikooseja, kirsikoita ja mansikoita. Yksinkertaista mutta kesäistä ja toimivaa.

Fruit cake was filled with mango cream and topped with basic creme, lime slices, fresh apricot, cherries and strawberries. Simple, but I liked the result.

 photo DSCN7604.jpg

Vierailevaa koiraa kiinnosti kovasti oja jonka pohjalla virtasi raikas kuravesi.

Visiting dog was interested of our ditch where she found some lovely fresh muddy water.

 photo DSCN7584.jpg

Myös katti kävi paikalla nauttimassa hiukan tarjoilusta ja kertomassa koiralle, ettei räksytys hetkauta sen zeniä tippaakaan.

Also our frequent visitor cat showed up for some cat treats and to tell the dog ever so eloquently that all the barking didn't disturb his zen one bit.

 photo DSCN7610.jpg

posted under , , , |

5 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Voi Saara, olipa mahtava sää, uskomattomat ja raikkaat tarjoilut ja hieno tunnelma! Puutarhan kauneus oli mykistävää kun tottuu jurottamaan lähiön kerrostaloasunnossa. Kiitos, kiitos!!

Saara R kirjoitti...

Kiitos kiittämästä! Vieraat ne kuitenkin juhlan tekivät, tälläkin kertaa. :)

Ofelia kirjoitti...

Toivottavasti teillä on myös ensi vuonna juhlat ja sitten mekin päästään mukaan! :) Nuo jälkiruokaherkut ois varmasti olleet niiiiin ihania. :P Ja onneksi sääkin suosi - nyt on jo hyisen kylmää taas. :O

Saara R kirjoitti...

Toivottavasti!
Sää oli kyllä tosi upea, hyvä että siitä tuli nautittua vähän varastoon.

Elsa kirjoitti...

Oh yes... spring! Muddy water. Lovely delicious food. Friends. A kitty. It doesn't get much better than that!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments