Lintuystävien päivä: voihan pulu

Agraarimatematiikan harjoituksia, tehtävä 1:

Pihabongauksen aikana Suomessa bongattiin 877 pulua. Pientilalla laskettiin 56 pulua. Kuinka @#!!! suuri osuus Suomen pulukannasta roikkuu meillä?

Oikeastaan minun piti kirjoittaa mietteitä rakkaudesta. Sitten sähköpostiini tipahti alustava yhteenveto Pihabongauksen tuloksista ja päätinkin omistaa päivän lintuystävilleni.

Meidän pihamme osoittautui valtakunnallisten valossa taas aika tavalliseksi. Lintusemme edustivat yleisimpiä havaittuja lajeja. Tavallista oli sekin, että lintutalvemme oli edellistä heikompi. Lauha alkutalvi opetti linnut pysymään poissa laudoilta. Pikkuvarpusen kanta on vahvistunut, mikä oli havaittavissa myös meillä. Sen sijaan närhien ja käpytikkojen vaellusta meillä ei havaittu. Käpytikka on käynyt nakuttamassa talipalloa pari kertaa talven aikana, aivan kuten edellisinäkin talvina. Närhiä ei meillä ole tänä talvena näkynyt, vaan havainnot ovat useamman vuoden takaa. Keltasirkkuja meillä on, mutta Pihabongauksen ajaksi ne olivat siirtyneet Keskeneräisen luokse.

Mutta arvatkaapas, mikä laji oli tilastojen perusteella harvinaisin meiltä tavattu lintu? No puluhan se. 877 valtakunnallisesti havaitulla yksilöllä se oli vasta 19.yleisin laji. Tämä tieto ei hillitse yhtään kampanjaani "hanki itsellesi uusi varpushaukkaystävä". Se kun löytyy vasta sijalta 22. 

Näissä tunnelmissa toivottelen teille kaikille onnellista ystävänpäivän iltaa!

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments