Keittiöremontti, osa 2: Kaikki langat käsissä

Keittiökauppiaalta tulee sähköpostia. Remonttimies soittaa ja kysyy, onko tehtaalta jo soitettu meille. Kaikki puhuvat putkimiehestä, mutta onko joku todella tilannut sellaisen? Sopimuspaperissa mainitaan uuden lattian asennus, mutta sisältyykö siihen vanhan lattian purku? Remontti ei ala vielä, mutta kaaos alkaa tehdä tuloaan.

Viestintäkanavat on parasta pitää mahdollisimman suorina. Meillä se tarkoittaa sitä, että kaiken kommunikaation perheen ulkopuolelle hoitaa Puoliso. Tämä on viisasta, vaikka tosiasiassa minä olen meistä paremmin kärryillä remonttitilanteen yksityiskohdista. Voisi jopa sanoa, että tämä työnjako on viisasta juuri siksi. Esimerkiksi eilen selvisi, että minä olen koko ajan ollut sitä mieltä että keittiön seinät maalataan, mutta Puoliso oli uskonut ettei sitä tehdä. Emme olleet vielä huomanneet keskustella koko asiasta. Tehdään tai ei tehdä, kaoottisuus kohtuullistuu jo sillä että remonttifirmat säästetään ristiriitaisilta ohjeilta. En oikein tiedä, onko siihen edes olemassa muuta keinoa kuin se että viestiupseerin tehtävät ovat yhdellä ja vain yhdellä ihmisellä, ja että myös toisessa päässä on vastaavasti yksi henkilö joka saa tiedon epämuodollisimmastakin puhelinkeskustelusta remonttimiesten kanssa. Minun tehtäväni puolestaan on pitää Puoliso tarkasti ajan tasalla siitä mistä vielä pitää sopia ja kysyä, mitä on tilattu ja mitä ei, sekä käydä läpi sopimuspumaskat pilkkuviilan kanssa niin että Puolisolla on mistä viestiä. 

Kaikesta mitä tehtäväksi halutaan, täytyy sopia erikseen. Niin pientä yksityiskohtaa ei olekaan, etteikö siitä pitäisi keskustella ja sopia kirjallisesti. Jos näin ei tehdä, remonttifirma olettaa että asia on meidän vastuullamme samalla kun me oletamme että remonttifirma hoitaa sen. Siitä saattaa seurata isompia hankaluuksia siinä vaiheessa kun remontti on käynnissä. Toinen tärkeä asia on, että minulla täytyy olla koko ajan käsitys siitä mitä meidän pitää vielä tehdä. Avaimet käteen- periaatekin kun on hyvin suhteellinen. Vaikka ehkä onnistumme saamaan remontin jossa meidän ei tarvitse laatoittaa, porata tai asentaa, tehtävää on silti jotakuinkin niin paljon kuin tekemään ehdimme. Tällä viikolla vielä enimmäkseen paperi- ja aivotyötä, mutta pian luvassa on runsaasti kanniskeluhommia.

Entä sitten tavaratilaukset? Osan hoitaa sopimuksen perusteella remonttifirma, jo sovittuihin toimituksiin kuuluvat määrätyt tarvikkeet ja remonttimiehilläkin on mukana yhtä ja toista. Kaikki muu täytyy tietysti tilata itse. Tilannetta mutkistaa se, että kaikkiin edellämainittuihin kategorioihin kuuluu tarvikkeita joista en ole ikinä kuullutkaan. Itse hankittavat tarvikkeet voivat myös löytyä suoraan rautakaupan hyllystä tai ne voivat olla tilaustuotteita joiden toimitusajat vaihtelevat. Jotkut tuotteet voidaan toimittaa kotiin, toiset noudetaan itse jostakin.

Juuri nyt minulla on ohimenevä onnentunne siitä että langat ovat käsissä niin hyvin kuin ne voivat tässä vaiheessa olla. Puoliso on aamun aluksi saanut minulta sähköpostilla pitkän listan tarkistettavista, selvitettävistä, kysyttävistä ja sovittavista asioista. Lisäksi olen opastanut hänet puhelimitse erään vantaalaisen tavarantoimittajan huonosti merkityn varaston pihamaalle. Kunhan vielä saisin aloitettua pakkaushommia, voisi tämän päivän osuus remonttipuuhista olla pulkassa.

posted under |

4 kommenttia:

Keskeneräinen kirjoitti...

Voi, onnea!

Saara R kirjoitti...

Kiitos! Sitä vielä tarvitaan.

eetu kirjoitti...

Erittäin viisasta sopia kaikista pienistäkin asioista kirjallisesti. Yllättävän fiksutkin ihmiset jättävät paljon oletusten varaan. Teidän tavallanne onnistutte luultavasti välttämään pahimmat (ja kalleimmat) yllätykset. Siitäkin huolimatta, tsemppiä!

Saara R kirjoitti...

No, me emme kuvittele fiksuudestamme liikoja. X)
Toivomme kovasti, että onnistumme välttämään isot yllärit. Jo talon ikä tuo oman jännityselementtinsä remonttipuuhiin. Kiitos siis tsempistä sinullekin!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments