Haukan häyke

Pihabongaustilastokin sen kertoo: paikallinen puluparvi on kasvanut rasittaviin mittoihin. Myös linnunruokaa on tänä talvena kulunut enemmän kuin olisi suotavaa. Naapuri on kertonut meille tehneensä jo harakoiden kanssa yya-sopimuksen ei-toivottujen pihavieraiden päänmenoksi. Mitä keinoja siis jäi meille? Puoliso ehti jo miettiä värikkäitä keinoja pulukannan kohtuullistamiseksi, mutta luonto ehti ensin apuun. Ankaran googletuksen päätteeksi olemme päätyneet siihen, että tässä olisi rouva varpushaukka. Mutta mitä mieltä te olette?

 photo DSCN7122.jpg

Uusi vieraamme höyhensi alkajaisiksi pulun. 55 jäljelle jäänyttä pulua ryhtyivät etsimään parempia hengailupaikkoja toisaalta.

 photo DSCN7125.jpg

Tässä nyt olisi se kuuluisa petolinnun peräpää. Sakea sumu haittaisi eilen hieman tarkkojen kuvien ottamista. Jos nyt sellaisia saa ylipäätään otettua petolintujen peräpäistä.

 photo DSCN7105.jpg

Tänään haukka vielä palasi aterialleen, ja ehkä päivystämään seuraavaa.

 photo DSCN7120.jpg

Jossakin tiedetään varmasti, osuiko lajinmäärityksemme oikeaan. Zoomailu vähemmän sumuisessa säässä paljasti, että kaveri on rengastettu. 

 photo DSCN7145.jpg 

On se komea, ja nyt myös hyvin syönyt. Linnunsiementen kulutus on palannut kohtuulliselle tasolle. Lintulauta kuuluu toistaiseksi naakkojen ja pulujen sijasta taas enimmäkseen söpöille pikkulinnuille jotka eivät ole haukasta häiriintyneet ollenkaan yhtä pahasti kuin pulut ja naakat. Meillä on ollut luontodraamaa katseltavaksi.

 photo DSCN7134.jpg


posted under |

3 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Was the bird in your garden?

Saara R kirjoitti...

Yes, that's our handsome sparrowhawk (or at least that's what we think it is). We have a bit too many pigeons at the moment, but the hawk's arrival has helped to calm things down a bit...

loves2spin kirjoitti...

I'm sure it has! It reminds me of long ago when we discovered a nice big black snake in our cellar under the house. THEN we understood why we had not see and house mice for quite a while!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments