Pihabongaus 2014 tulokset: määrä korvaa laadun-bongaus

Tänä vuonna bongasimme lintuja pilvisessä säässä ja -4 asteen pakkasessa. Lintutalvi ei ole ollut viimevuotisen veroinen, ja se näkyy myös bongauksen tuloksissa. Havaitsimme vain seitsemän lajia. Lintumäärä sinänsä oli suuri- paikallinen puluparvi voi paksusti, ja naakkojakin riitti. Pihan vakiovieraista jäivät puuttumaan ainakin keltasirkut ja viherpeipot. 

Tällä kertaa meiltä löytyi:

56 kesykyyhkyä (!)
23 naakkaa
4 talitiaista
4 sinitiaista
1 harakka
2 mustarastasta
13 pikkuvarpusta

Yhteensä 7 lajia ja 103 lintua

Miten pihabongaus sujui teilläpäin?

posted under |

5 kommenttia:

Keskeneräinen kirjoitti...

Kaikki keltasirkut olivat täällä! Miten noita muka pystyy laskemaan! Otin kuvan lintulaudan alta ja siinä oli melkein 60, mutta osa naureskeli tietysti kuvan ulkopuolella omenapuussa. Ja aroniassa. Ja toisella syöttöpisteellä.

Erityisen tyytyväinen olin närheen, joka poikkesi pari kertaa bongaustunnin aikana. Tai ehkä niitä oli kaksi, mutta yhtenä meni.

Lajeja oli kyllä vähemmän kuin viime talvena.

Zepa kirjoitti...

Tunnissa?? Teillähän käy sutina!

Saara R kirjoitti...

Keskeneräinen: Meillä bongattiin keittiöstä käsin, yksi bongaaja per ikkuna. Pulut laskettiin siten että ensin napattiin valokuva parvesta, sitten laskettiin kuvan ulkopuolelle jääneet linnut ja viimeiseksi räknättiin, montako yksilöä tallentui valokuvaan.
Naakoille riitti se että laskimme yhteen kaikki yksilöt jotka olivat samalla hetkellä jommankumman näkyvissä.

Närhi olisi kelvannut meillekin, on niitä joskus näkynyt. Tänä talvena on näkynyt myös käpytikka ja varpushaukka, mutta ne eivät nyt halunneet tulla lasketuksi.

Keltasirkut taisivat ottaa nokkiinsa, kun meillä ei viikkoon ollut tarjoilla kauraa. Taisivat karata naapuriin, ryökäleet.

Zepa: Jo vain. Puluja olisi voinut sutista vähän vähemmänkin...

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli vain neljää sorttia lintulaudalla, variksia hyvin paljon ojassa. Joinakin vuosina on ollut enemmän raportoitavaa.

Saara R kirjoitti...

Vuosittainen vaihtelu on yllättävän suurta. Variksia ei jostain syystä ole meillä näkynyt vuosien varrella kuin pari kappaletta. Tänä talvena en ole bongannut meiltä vielä yhtään.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments