Käsityövuoden vaihde

Edellisessä käsityöpostauksessani olin varma siitä että lankavarastoni loppusaldo jäisi plussalle. Väärässä olin. Kun elämä jouluksi rauhottui, en ollutkaan siinä zeniläisessä mielentilassa joka tarvitaan ristipistoista nauttimiseen. Olo oli vielä monta päivää jotenkin levoton, ja minulla oli tarve tehdä jotakin hyödyllistä. Onnellisen ristipistelijän tarvitsema selkeä tunne siitä että kaunis, hidas ja hienostunut on mitä suurimmassa määrin hyödyllistä, pakeni minua. Teinkin henkilökohtaisen lumikinokseni, joka valmistui parissa päivässä ja johon upposi silti lähes 350 grammaa lankaa. Pyöräytin vielä sormikkaatkin ennen kuin olo alkoi olla riittävän seesteinen syventymään isoon karttaan ja pikkuisiin pistoihin. Rauhoittumisessa vähän kesti, mutta levoton mieli kiritti vähentämään varastoja yksien markkinaostosten verran. Ja saapuihan se rauha ja ne nätit pionit lopulta. Seuraavasta kuvapostauksesta sitten näkyykin, että Ristipistohässäkkä edistyi niin hyvin ettei se enää näytä pelkältä hässäkältä.


Lomalla Puoliso tyypillisesti innostuu sisustuspuuhista. Nyt hän viimeisteli kesällä aloittamaansa miespesää ja pyysi minua virkkaamaan sitä varten seinälle ripustettavan säilytystaskun. Tukeva pitäisi olla. "Kävisikö tämä lanka?", kysyin viattomalla äänellä ja näytin kaikkein ongelmaisinta sinistä puuvillalankaani. "Kaksinkerroin virkattuna tästä tulisi tosi jämäkkää jälkeä." Kelpasihan se, ja kun vuoden alkupäivinä punnitsin ripustinta vaille valmiin työn, sillä oli painoa yli 300 grammaa. Yksi työ heitti puolen kilon puuvillalangan vähennysprojektini heti puolenvälin yli vaikkei haastevuosi ollut ehtinyt kunnolla alkaakaan. Puoliso on vuosien varrella ehtinyt pelastella minua monista haasteista, mutta että vielä langankulutushaasteestakin!

Helmikuussa meille tulee viimein kauan kaivattu keittiöremontti. Uusi keittiö kaipaa myös uusia pannulappuja, etenkin kun vanhat näyttävät yhtä puhkikuluneilta kuin nykyiset keittiökalusteemmekin. Niitä olen nyt virkkailemassa, suosien tietysti kaksinkertaisia malleja. Annelin blogista löysin inspiraatiota kenkälaatikkojen tuunaamiseen kauniiksi säilytys- ja lahjarasioiksi. Pari kappaletta tuollaisia kelpaisi kyllä! Löytyipä lankalaatikon pohjalta vielä kerä lehmuksenvihreää Novitan virkkauslankaa. Se ilmoitti heti haluavansa alkaa pitsiliinaksi olohuonetta kaunistamaan. Jo näiden ideoiden toteuttamisella pitäisi puolen kilon tavoitteeni olla reilusti kasassa. Tulipa taas todistetuksi, ettei lanka ole koskaan hyödytöntä vaan korkeintaan sopivat ohjeet ovat vähän hakusessa.

posted under , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments