Lankahamsterin suuret suunnitelmat

Viime viikonloppuna pidetyt Lohjan menneen ajan joulumarkkinat tämänkin sinetöivät: kalenterivuoden päättyessä lankavarasto on muutaman kerän pulleampi kuin sen alkaessa. En enää millään ehdi neuloskella markkinoilta kantamani 400 superpehmeän suomenlammasgramman edestä. No, ehkä muuten olisin ehtinyt, mutta puikoilla on nyt tilaustyö joka vie kaiken käsityöajan jouluun asti, hyvä jos ei vähän päällekin. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, pesäpäivät kuluvat ristipistellessä. Tänä vuonna ei ole ruusuja, mutta ehkäpä Ristipistohässäkän pionit ajavat saman asian. Ovat ne ainakin vaaleanpunaisia! Ja sitten vuodenvaihde onkin jo ovella. 

Parasta siis alkaa tähyillä tulevaisuuteen päin. Koska lankaa siis löytyy tuvasta reilusti, ensi vuonnakin jämäily ja lankavaraston pitkäaikaisimpien asukkien käyttöönotto ovat pinnalla. Erityiseksi haasteeksi olen ajatellut ottaa puuvilla- ja bambulankalaatikon. Kaikille sinne varastoiduille langoille on yhteistä usean vuoden ikä ja se että ne tuntuvat äkkiseltään täydellisen epäinspiroivilta. Lanka on onneksi materiaalia jossa epäinspiroivuus on vain huonon mielikuvituksen merkki ja korjaantuu usein nopeasti kun alkaa vähän ideoita etsiskelemään. Olen aloittanut jo. Ostin itselleni joululahjaksi kirjan Pannulappuja a la carte, koska se on hieno ja koska tarvetta uusille pannulapuille alkaa olla. Moni sen ohjeista on toteutettu puuvillasta. Siitä on hyvä alkaa.

Viikonloppuna ohut lumihuntu ilahdutti hetken, mutta nyt ollaan palattu taas märkään, pimeään ja harmaaseen. Samaa on luvassa ainakin jouluun. Säästä huolimatta, talvi on täällä kyllä. Sen huomaa esimerkiksi siitä että tarvitsen taas uudet sormikkaat vanhojen ja kuluneiden tilalle. Ja vaikka viime talvena teinkin useammat jämälankalapaset joilla olisi hyvä tehdä ulkotöitä, kaipaan kovasti hienoja kirjokintaita joiden kanssa kelpaisi kulkea ihmisten ilmoilla. Uusista töistä unelmoidessa on toki hyvä muistaa, etten ole ehtinyt syksyn aikana toteuttamaan kaikkia aikaisempiakaan ideoita. Ideoiden runsaus kertoo tälläkin kertaa sen, ettei kaikkea olla vielä nähty, tehty eikä koettu. Se on oikein hyvä ja sovelias tunne ihmiselle jolla on iso, mutta kuitenkin kaunistumaan päin oleva lankavarasto. 

Kirjanpidon mukaan varastosta kului tänä vuonna vajaat 2700 grammaa jämä- ja ongelmalankoja. Tähän lukuun sisältyy myös se puoli kiloa ohuita lankoja jotka olivat tämänvuotisen täsmäkulutuksen kohteena. Yhteensä arvioisin neuloneeni, virkanneeni ja neulakinnastelleeni reilun neljän kilon edestä, suunnilleen saman verran kuin aiempinakin vuosina. Kyllä, tarkempi kirjanpito ei-jämälankojen kohtalosta kuuluu myös ensi vuoden suunnitelmiin.

ps. Kysy mitä vain-karnevaali jatkuu vielä muutaman päivän ajan!

posted under , , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments