Meillä ei nyt tehdä hyvää- lokakuu

Meillä ei osallistuta lihattomaan lokakuuhun.Tärkein perusteeni on se, että yritän tehdä itse niin kuin kehotan muita tekemään ja olla osallistumatta vielä yhteen hyvään ja maailmaa parantavaan tempaukseen joka vaatisi vain ihan vähän ponnistelua erityisen rankkana aikana. Vaikka ruokalistalla on yhä lihaa joka viikko, olen huomannut silti puuhastelevani vaatimattomammilla tavoilla kasvisruokailun parissa. Keittokirjojeni joukkoon on liittynyt maineikas Veganomicon. Citarin kasviproteiinipakasteiden sekaan ilmaantui useammanlaista quornia ja nappasin mukaani joka laatua. Sitä testailen, vaihtelevin tuloksin. Joka tapauksessa on kiva että erilaisia kasvisproteiinivaihtoehtoja rantautuu tännekin.

Myös roosa nauha-kampanja näkyy taas katukuvassa. Minähän vastustan kyseistä kampanjaa edelleen, vuosi vuodelta paremmin perustein. Laskenkin itselleni hyväksi teoksi sen että olen käyttänyt hyväksi eteen tulleen tilaisuuden (eli kun on hieman paheksuvalla äänellä kummasteltu miksi en tahdo tukea hyvää asiaa) valistaa kampanjan taustalla muhivista eettisistä ongelmista. Jos joku teistäkin ihmettelee, miksi en tue tätä ruusunpunaista kampanjaa, asiasta voi lukea tarkemmin täältä. Valitettavan yleisluontoisesti, mutta salassapitovelvollisuus rajoittaa nyt mahdollisuuksiani mehevien havainnollistusten käyttöön.

Ehken kuitenkaan ole täysin paatunut. Elokuussa olin sitä mieltä että en osallistu 333-projektiin vaan kannustaisin sitä vain katsomosta käsin. Sittemmin olen saanut postauksesta palautetta. Projektin idea on kuulemma hyvä mutta Suomen säissä kolme kuukautta on aivan liian pitkä aika. Myös vaativat työt ja vaihtelevat harrastukset vaativat täsmäpukeutumista. Viime aikoina olen käyttänyt hieman vähemmän maalaismekkoja, joten mietin nyt, pitäisikö minun sittenkin vetäistä 333-jakso marraskuusta tammikuuhun. Mitäs mieltä olette, kiinnostaako?

Vaikka marraskuu alkaisikin ryhdikkäämmissä merkeissä, lokakuumme tuntuu näiden kampanjoiden keskellä olevan "meillä ei nyt tehdä hyvää"-kuukausi. Osallistumisen ilon sijasta muistelen, että paljon hyvää voi tehdä myös hiljaa ja itsekseen, oman jaksamisen ja pystymisen mukaan.

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments