Urheilijan kynnet, niit ei kaikki kässää

No niin, Rakkaat Lukijat, nyt on koittanut se hetki kun tunnen tarvetta blogata kynsien lakkaamisesta. Siinä vaiheessa kun eri maiden olympiakomiteoiden herrat pohtivat sopivia kynsilakkojen sävyjä tosissaan, on minunkin syytä alkaa ottamaan aihe kaikella vakavuudella. Juoksija Nezirin sinivalkoiset kynnet ovat ilmeisesti okei, mutta jos sinisen lisäksi sutii kynsiinsä vaikka keltaista, violettia, punaista ja vihreää, voi joutua pihalle kisoista ja aiheuttaa rutun kansojen väliseen ystävyyteen. Tästä voisi repiä enemmänkin huonoja vitsejä, mutta toisaalta huomaan olevani taas yhtä aikaa hyvin väsynyt ja hyvin ärtynyt. Epätodellinen olo sen sijaan alkaa olla jo tiessään. Kyllä maailma taitaa ihan oikeasti olla paikka missä kynsien lakkaaminen on niin poliittista puuhaa että sen harrastajat täytyy pistää kuriin.

Sitä minä vaan mietin, että jos suurelle ja mahtavalle valtiolle voi kettuilla tehokkaasti, Luojat antakoot minulle voimia tämänkin sanoa, lak-kaa-mal-la kyn-ten-sä, onko tosiaan ongelma kurittomissa naisissa vaiko siinä että elämme suomettumisen uutta tulemista? Ja onko oikea reaktio nöyrtyä vai haistattaa pitkät koko olympiavallalle? En nyt ala toistamaan niitä uutisista oppimiani esimerkkejä siitä miten olympialaiset ovat historian varrella olleet poliittisesti kantaaottavia, sekä hyvässä että pahassa. Muistuttaisin vain arvon olympiakomiteaa siitä, että jos ihmisoikeuksien puolesta liputtaminen on poliittinen teko, niin sen kieltäminen vasta poliittista onkin, paljon synkemmällä tavalla vain.

Taas toivon, että joskus tästäkin unesta herään. Ja ajattelen, että on tämä naisena oleminen hienoa kun voi saada kuravellit herrojen housuihin vain vilauttamalla kynsiään julkisella paikalla. Miehillä on yleensä paljon vaikeampaa.0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments