Projekti 333

Minulta on jo ehditty hiukan tiedustella syksyn muotinumerosta. Se on vielä mietintävaiheessa (toiveita ehtii vielä esittää!), mutta näin alkupaloiksi innokkaille fashionistoille esittelen Project 33 for 3:n, jonka soisin nousevan syksyn suureksi muoti-ilmiöksi. Kohtuullisuus, harkitsevaisuus ja omien tottumusten kyseenalaistaminen ovat hyviä ideoita tulevanakin syksynä. Oma vaatekaappi taas on jokaista niin lähellä että sieltä on hyvä aloittaa pidempikin matka kohti yksinkertaisempaa elämäntapaa. Project 333 on peräisin suoraan cooliuden kehdosta USA:sta, ja se on ehtinyt levitä ja muodostua ilmiöksi netissä jo vuodesta 2010. Suomen kyliin ja pikkukaupunkeihin tämänkin trendin sopisi ylpeästi rantautua pari vuotta maailmaa kierrettyään.


Projekti on sukua kuuden vaatteen haasteelle johon minäkin osallistuin muutama vuosi takaperin. Tällä kertaa tarkoitus olisi valita kolmeksi kuukaudeksi 33 vaatteen vaatekaappi. Jos aloittaa syyskuun ensimmäisenä (jolloin vaatteiden valitsemiseen ehtisi käyttää vielä kolmisen viikkoa), pitäisi siis valituilla vetimillä selviytyä syksyn läpi marraskuun loppuun. Aloittaa voi kuitenkin milloin tahansa. Itse en tosin ainakaan vielä ole osallistumassa, koska minun pitää syksyllä tehdä vähän vaateostoksia. Lisäksi elämäni tasapainoa ”kuusi päivää viikossa maalaismekkoja, yksi jotain muuta” on vaikea säätää projektiin sopivaksi. 

33 vaatetta kuulostaa ruhtinaalliselta, jos kerran kuukaudenkin pärjää hyvin kuudella. Vaan eipäs hätiköidä! Toisin kuin kuuden vaatteen haasteessa, 33 vaatteeseen sisältyy kuitenkin melkein kaikki päällepantava: päällysvaatteet, kengät ja jopa asusteet lukuunottamatta aivan perusasioita kuten esimerkiksi vihkisettiä ja tavallisia huomaamattomia hiuspinnejä lasketaan. Urheiluvaatteita, alusvaatteita ja pyjamia ei lasketa, mutta niitä ei saa ”lainata” varsinaisen käyttötarkoituksensa ulkopuolelle. Jos käyttää lenkkareita lenkkeilyn lisäksi vapaa-ajan kenkinä, ne pitäisi sisällyttää. Tietysti jokainen on vapaa viilaamaan sääntöjä pikkuisen omiin tarpeisiin sopiviksi. Perusideana on kuitenkin tällä kertaa se, että koko vaatekaappi, mukaanlukien juhlavaatteet, vapaa-ajanasut, sadetakit, kaulaliinat ja rannerenkaat, pitäisi kutistaa 33:een. Idean äiti Courtney Carver kuitenkin vakuuttaa ja monet haasteesta selvinneet todistavat, että 33 vaatetta ja asustetta riittää hyvin varautumiseksi monenlaisiin sääolosuhteisiin ja tilaisuuksiin. Kiinnostuneen kannattaa tsekata projektin nettisivut. Etenkin arkisto-osiosta löytää paljon inspiraatiota, esimerkkivaatelistoja sekä projektin tehneiden pohdintoja niistä monista myönteisistä vaikutuksista jotka tällaisella yksinkertaistamistempauksella on. Facebookissa 333laisilla on oma ryhmäkin josta saa vertaistukea.

Minua hiukan kiinnostaisi nähdä, mitä Eräät Vakkarilukijat saisivat näillä spekseillä aikaan, mutta en nyt erityisesti ala haastamaan ketään. Toivon siis vain ihan yleisesti, että tämän postauksen kommenttilaatikko alkaa pian täyttyä innostuneiden bloggaajien hihkaisuista. Jos teitä lähtee projektiin useampia, seuraisin mielelläni projektien etenemistä täällä. : )

2 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Hankalaa, jos vuodenaika vaihtuu 3kk sisään.

Saara R kirjoitti...

Haastavaa kyllä, mutta ehkei sentään mahdotonta. Ovathan esim. monet päällysvaatteet aika monikäyttöisiä ja sopivat hyvin kerrostettavaksi.

Esim. alkusyksyllä pärjää ulkona villatakilla tai bleiserillä, myöhemmin niitä voi käyttää parkatakin tai muun vähän tukevamman takin alla.
Saappaat tai nilkkurit saa näyttävät järkeviltä koko syksyn ajan. Joten ei kenkiäkään ehkä tarvitsisi kovin montaa paria, etenkään jos yksiksi kengiksi valitsee jotain sadesäätä kestävää...

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments