Lainkuuliaista ja puolueetonta?

Sisäministerimme Päivi Räsänen pudotti keskisuuren uutispommin esittäessään julkisessa puheessa, että ainakin yhden uskonnon edustajilla on oikeus olla tottelematta valtakunnan lakia, jos se on vastoin heidän käsityksiään. Tänään saaga jatkuu: sisäministeri on puhunut itsensä entistä pahemmin pussiin selitellessään sanomisiaan. Hän toteaa, että voimassa olevassa lainsäädännössä on oikeastaan vain yksi kohta joka sotii hänen omaatuntoaan vastaan. Tähän voi tietysti huomauttaa, että käytännön lain sisällön yhteensopivuudessa uskonnon kanssa on kysymys on onnesta (joka voi hyvinkin vaihdella sitä mukaa kun lainsäädäntöä uudistetaan), siinä missä kansa kummastui ministerin mielipiteestä jonka mukaan tosi ikäviä lakeja ei tarvitse noudattaa. Ministeri vielä selvensi kantaansa muistuttamalla että hänellä on herra joka on maallista esivaltaa suurempi. Jos tässä ei olisi vielä kylliksi, ministeri Räsänen ehätti myös lisäämään ettei hänen mielestään homoseksuaalisuus ole heterouden kanssa tasavertainen tapa toteuttaa seksuaalisuuttaan.


Olen kirjoittanut aiheeseen liittyvästä problematiikasta aikaisemmin esimerkiksi täällä. ETA: Täällä taas olen pohtinut lainkuuliaisuutta pidemmälti. Lisättäköön siihen, että valtioneuvoston jäsenenä ministeri Räsänen on vannonut sekä tuomarinvalan että virkavalan. Jälkimmäisessä vannoja lupaa  noudattaa virassaan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimia oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi. 

Mitäs mieltä olette, Rakkaat Lukijat? Onko ihmisten julkinen kehottaminen valtakunnan lain sivuuttamiseen sekä sen mielipiteen selkeä esilletuominen, että uskonnon säännöt menevät maallisen lain ohi, ylläolevan valan rikkomista? Entä vaikuttaako näin voimakkaasti yhden uskonnon moraalikäsityksien taakse asettuva henkilö ihmiseltä joka kykenee virassaan kohtelemaan oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti niitä kansalaisia joiden tietää edustavan eri katsomuksia ja seksuaalisia suuntauksia? Sallinette minun epäillä, etenkin kun Räsänen on jo aikaisemmin ilmoittanut, että suosisi kristittyjä maahanmuuttajia.

Tämän postauksen loppusanoiksi sopii toivottaa ramadan kariim muslimilukijoille (onko teitä enemmän kuin yksi?)

posted under , , |

2 kommenttia:

Keskeneräinen kirjoitti...

Sopii vain toivoa, että ministeri Räsänen ei rupea noudattamaan KAIKKIA raamatun määräyksiä! Vaikka tästä tuskin on pelkoa.

Saara R kirjoitti...

Minä taas toivon, että hän ryhtyisi pikimmiten "vaikenemaan seurakunnassa" ja "elämään hiljaisesti ja kuuliaisuudessa" niin kuin naisen Paavalin opetuksen mukaan tulisi tehdä. :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments