Ukon juhlan alla

Lämpimässä ilmassa tuntuu ruusujen tuoksu. Nyt ne kukkivat: kuka aloittelee, kuka lopettelee, kuka on kauneimmillaan juuri nyt, tänne haalimani ja vanhastaan kasvaneet ihanat perinneruusut. Moni on vasta pieni pensas. Kasvimaa on jo hyvällä mallilla, pienet siemenet ovat jo itäneet ja kasvaneet terhakoiksi taimiksi. Pääskyset taituroivat taivaalla. Tästä alkaa sydänkesä.


Viimeisen aukiolotunnin aikana pienessä lähikaupassa on tungosta. Joukossa on paljon mökkiläisen oloisia, jotka latovat hihnalle mökkiläisten ostoksia: grillauskastiketta, makkaraa, juomia. Meidänkin lähimmistä naapureista kaksi on kesämökkejä. Minä vain vähän täydennän ruokatarpeita. On hauskaa olla yhtaikaa mökillä ja kotona.

Kotosalla on tavallistakin hiljaisempaa. Puoliso ehättää kotiin työmatkalta vasta viikonloppuna. Siihen asti olen täällä hissukseen. Laittelen kotia ja kuopsutan kasvimaata, hoivaan sairasta Lumipupua ja leikitän Kolaa. Kola on vähän Puolison pupu. Ne juttelevat keskenään miesten juttuja ja painivat, ja kun minulla on iltamenoja, ne kuulemma katselevat Youtubesta kanien estehyppykisoja ja syövät naposteluporkkanoita. Puolisoa en voi korvata, mutta onneksi silitykset ja ylimääräiset salaatinlehdetkin kelpaavat Koksulle. Kun päivän tehtävät on tehty, on aika rauhoittua nauttimaan valoisasta kesäillasta.

Sateen sattuessa kanien estehyppykisat eivät ole yhtään hullumpi vaihtoehto.
Hyvää keskikesän juhlaa teille kaikille! 


posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments