Hidasta sisustamista

Lokakuussa 2007 minulla oli pakkaus jossa oli palanen aidakangasta, kasa lankoja ja kartta. Siitä aloin väsäämään Ikuisuusristipistoa (aka. Dimensions Buttons 'n Bears). Välillä työ oli puolikin vuotta tauolla, välillä se edistyi nopeasti inspiraationpuuskan saattelemana. Nyt se on valmis. Michelangelo kulutti Sikstiiniläiskappelin freskoihin "vain" vuodet 1508-1512, mutta minulla on tainnut olla paljon rennompaa ja hauskempaa. Ikuisuusristipisto matkasi mukanani niin ulkomailla kuin sairaalassakin. Se katosi matkatavaroiden mukana Charles de Gaullen lentokentällä, ja löytyi jälleen muutaman päivän päästä. Se on pitänyt minulle seuraa, tuonut väriä synkkiin sadepäiviin ja paljon rentouttavaa ajankulua. Tämän vuoden helmikuun alusta asti olen viimeistellyt työtä, lisännyt melkein näkymättömiä reunuksia sekä pikkuruisia yksityiskohtia jotka toivat työhön lisää syvyyttä ja kolmiulotteisuutta.


 photo DSCN2852.jpg

Nyt jokainen pikkuruinen yksityiskohta on paikoillaan. Jokainen langanpää on päätelty huolellisesti. Mahtuipa työhön loppumetreillä vielä muutama persoonallinen kosketuskin. Lopputulos on uniikki, se on Erittäin Hienoa Käsityötä, ja se sopii yhä täydellisesti siihen paikkaan jonka sille katsoin vuonna 2007.

 photo DSCN2857.jpg

Olemme ehkä asuneet täällä pian seitsemän vuotta, mutta sisustamiseni on yhä kesken. Etenkin seinillä on vielä runsaasti tyhjää tilaa. Itse tekeminen on hidas tapa laittaa kotia. Mutta miksi kodin pitäisi olla nopeasti valmis? Ei, ei minun kodillani ole mihinkään kiire, etenkään jos kärsivällisyydestä on luvassa hyvät palkinnot.

 photo DSCN2853.jpg

Nopeasti voi saada nättiä, mutta parhaus ottaa oman aikansa. Seuraavaksi olen kuitenkin ajatellut pistellä jonkin pienemmän työn.

 photo DSCN2859.jpg


posted under |

5 kommenttia:

Mama Elf kirjoitti...

Onnea ristipiston valmistumisen johdosta! Ihanaa kun joku pitkään viilattu työ valmistuu, vaikka voi se joskus olla jopa vähän haikeaakin, kummallista. Näytähän mitä seuraavaksi lähdet pistelemään. Ristipistot eivät ole mun juttuja, mutta mielestäni on aivan ihanaa että ihmiset vielä tekevät käsitöitä omaan kotiinsa.

Meille usein ihmiset sanovat että meillä on kiva koti ja että se on kiva tunnelmaltaan. Aloin sitä kerran miettimään, että mitä siinä on, sillä vaikka minulle estetiikka on tärkeää, ei se ole milläänlailla "sisustuslehdestä reväistyn" näköinen. Päädyin siihen, että meillä on keskivertokotia enemmän käsintehtyä, sekä tekstiiien että huonekalujen puolella. Niissä on ihan eri tuntu kuin massatuotetussa tavarassa, vaikka sitäkin meiltä löytyy.
Kivaa kotia tehdään hitaasti, käsin ja siten siihen tulee "sielu"(paremman sanan puutteessa).

Saara kirjoitti...

On tässä kieltämättä vähän "mitäs nytten?" olo. Onneksi maailma on täynnä hienoja käsityöohjeita!

Olen kyllä ihan samaa mieltä kanssasi siitä että hitaasti tehtyyn kotiin kasvaa sielu.

Keskeneräinen kirjoitti...

Hieno motto tuossa lopussa, se "parhaus"! Aion kaapata sen omaan käyttöön niiden hetkien varalle jolloin ihmiset - tai enimmäkseen minä itse - ihmettelevät, miksi tämä huusholli on seitsemän vuoden jälkeen yhä näin kesken.

Saara kirjoitti...

Hihii! Täytyy alkaa mottoja kehittelemään, kun keskeneräisyys on osoittautunut krooniseksi. Ehkä sitten mummoiässä minulla on unelmakoti virkattuine päiväpeittoineen ja itse tehtyine tauluineen...

WeirdRockStar kirjoitti...

Vallan ajankohtaista.Juuri eilen funtsin kanavatyön kokeilemista vasurina- oikea kun on vähän... maanantaikappale.
Ihailen suuresti upeita, lämpimän punasävyisiä kuvakudoksia Tudor- himoissa Brittilässä. Tuli tässä miettiessä mieleen tämä snun kanavatyö ja on se kyllä hieno.
Onnea työn valmistumisesta. Parhautta todella joutuu joskus marinoimaan ennen kuin se muuntuu täydeksi.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments